Пішовши з посади, Ігор Турський вимагає публічного аудиту для свого наступника та колишніх співпрацівників

ігор утрський

Після того, як тернопільські інтернет-сайти оприлюднили позицію тернопільського міського голови щодо проходження його заступниками аудиту, небувала дискусія розгорнулася у «Фейсбуці» на сторінці колишнього секретаря ради Ігоря Турського.

«Тоді вже нехай оприлюднять дату і місце. Щоб можна було прийти і послухати, задати запитання», - написав екс-посадовець, який зараз є звичайним депутатом міськради та очолює бюджетну комісію.

Власне, питання відкритості аудиту і стало причиною дискусії.

«Та ж хочемо бачити і чути, а не «повідомлю результати». Дайте графік проведення аудитів. Завтра напишу звернення. Будьте кращими за папєрєдніків. P. S. Більшість заступників папєрєдніки)))))», - продовжує Ігор Турський.

«Громада має право чути і запитати що не зрозуміло! Для кого той аудит? Кому потрібні ваші результати? Найкращий результат це оцінки вашої(нашої) роботи ЛЮДЬМИ!!! Завдання вищого керівництва формування і прийняття ефективних управлінських рішень і контроль за їх виконанням! На те вона і є СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ!», - запекло відстоює свою думку екс-секретар, про аудит діяльності якого, до речі, нічого не відомо.

тур_1
тур_1

Як вбачається з дискусії, аудит проводили і в попередні роки. Однак тільки зараз постало питання про його публічність.

Натомість діючий секретар міської ради Віктор Шумада та екс-начальник патронатного відділу міського голови Максим Черкашин вважають, що аудит – питання технічне і виносити його в публічну площину не має змісту. Віктор Шумада пообіцяв, крім того, прозвітувати по результатах своєї перевірки.

«Друзі, багато голосних заголовків, і мало змісту. Насправді такі ж аудити проводились у 2013, 2014, 2015 роках, і жодного разу ніхто не «приходив і слухав» і це не було публічно ( принаймні жодного повідомлення в Інтернеті немає). Наша робота буде перевірятися на відповідність системі управління якістю у виконавчих органах міської̈ ради, згідно з вимогами стандартів якості ISO 9001:2008 та ДСТУ ISO 9001:2009 (далі ISO 9001). Про результати обов'язково (на відміну від папередніків) повідомлю», - роз’яснює секретар ради. - Аудит - це не публічний звіт, це різні речі. Результати аудиту можуть бути оприлюднені, але це не звітування.

тур_2
тур_2

«Аудитори переважно працюють з документами на предмет відповідності вимогам - депутати та активісти стоятимуть над ними? Важливий процес аудиту, в якому фахівець лише аудитор, чи результати та рекомендації?», - підтримує Віктора Шумаду Максим Черкашин.

тур_3
тур_3

Вже в серпні ситуація проясниться. До цього часу Ігор Турський має час подати обіцяне звернення,  а Віктор Шумада придумати, як на нього відписати, щоб залишитись при своїй позиції.

Вибір читачів за тиждень

Відео