Тамара Коблик

Пів тисячі лип висадили в одному з найстаріших парків Тернопільщини

Їх посадили на тих ділянках, де деревні рослини загинули з тих чи інших причин.

Попри боротьбу з ворогом, що ведеться на нашій землі, весняна висадка дерев у рамках програми Президента «Зелена країна» триває. З початку реалізації ініціативи, станом на початок квітня 2022 року по Україні вже висаджено перші 100 мільйонів деревних рослин. Там, де це можливо, лісівники та громадяни продовжують висаджувати дерева. Бо українці чітко знають – ми обов’язково матимемо мирне та квітуче майбутнє. Про це пишуть в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

Більше 500 лип висадили у Заліщицькому міському парку, який є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення. Акцію провели працівники нашого національного природного парку НПП «Дністровський каньйон» спільно із представниками Заліщицька міська рада та КП «Заліщицьке міське комунальне підприємство».

Липи для висадки взяли із власного розсадника. Їх посадили на тих ділянках, де деревні рослини загинули з тих чи інших причин.

Міський парк у Заліщиках – один із найстаріших у Тернопільській області. Вік окремих дерев тут сягає більше 200 років. Тож тепер у 500-річного дуба, 195-річного гінкго дволопатеве та софори японської, якій майже 150 років, є нові «сусіди».

Нагадаємо, в Чорткові заклали новий парк.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео