Ростислав Фук

Поблизу Тернополя попрощалися з 24-річним Героєм (фото)

Герой загинув виконуючи бойові завдання під Куп’янськом на Харківському напрямку. Вічна пам’ять

Жителі Білецької громади провели в останню дорогу 29 липня  загиблого 23-річного захисника Максима Кальченко. Про це повідомили у пресслужбі громади.

Максим був молодшим сержантом, командиром розвідувального відділення розвідувального взводу механізованого батальйону військової частини А4722. Загинув 24 липня 2024 року, виконуючи бойові завдання під Куп’янськом на Харківському напрямку.

Віддати останню шану зібралися рідні, друзі, односельці, побратими та жителі громади.

Непоправна втрата для всіх… У боротьбі перестало битись серце юного воїна, що склав найбільшу пожертву на вівтар нашої свободи. Сум і біль переплелись зі словами вдячності та співчуття. Максим – вірний син українського народу, мужність, патріотизм та вольовий дух якого продовжать надихати нас здолати агресора та повернути Україні мир. Вчора живим коридором зустрічали Героя по дорозі до вічности, а сьогодні у святині села Мшанець – храмі Архистратига Божого Михаїла, звершили Чин похорону убієнного воїна Максима, – йдеться в повідомленні.

Останні військові почесті Герою віддали присутні від імені Головнокомандувача ЗСУ військовослужбовці. Відтак похоронна процесія, під пісню «Гей, плине кача», скорботний церковний дзвін та звуки траурного маршу, поволі рушила до місця вічного спочинку воїна.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Максима Кальченко з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, Лановецька громада попрощалася з Василем Бригадиром у селі Люлинці 28 липня.

Фото Білецької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео