Орест Сарматський

Почали виплачувати дотації на утримання телят (Агро-новини)

n11 (Copy)

Спеціальна бюджетна дотація на утримання телят (2500 грн) нарахована 3573 українцям з 24 областей.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час онлайн-конференції.

0201 (Copy)
0201 (Copy)

Загальна сума нарахувань за цією програмою склала 6,7 млн грн.

«За цією програмою ми очікуємо пікових запитів у вересні-жовтні», — зазначив він.

Дотація, яка передбачає надання 1500 грн на корову, нарахована 1 198 суб’єктам господарювання. Загальна сума склала майже 260 млн грн за утримання 345,5 тис. корів

«У рамках програми держпідтримки тваринництва підписано меморандуми із 16 банками, через які надаються дотації із компенсації будівництва тваринницьких комплексів. Через внутрішні протоколи фінустанов, що є нашими партнерами в цих програмах, процедура оформлення дотацій за ними потребує відносно більше часу, однак банки активно приймають документи для надання одержувачам бюджетних коштів фінансової підтримки за визначеними напрямами», — сказав Мартинюк.

Він також додав, що станом на 1 травня 2018 р. за програмою компенсації вартості сільгосптехніки аграрії придбали 953 од. техніки та обладнання на загальну вартість (з ПДВ) 354,6 млн грн. Отримали компенсацію 667 сільгосптоваровиробників на суму 70,7 млн грн.

«За попередніми розрахунками, обсяг коштів для виплати часткової компенсації за травень 2018 року складатиме близько 50 млн грн», — сказав Мартинюк.

Крок вперед до новітніх технологій з John Deere

Урочиста передача ключів від трьох комбайнів John Deere власнику Агрофірми «Вільхівці» Івану Приймаку відбулася на Івано-Франківщині.

Зокрема, господарству було передано три зернозбиральних роторних комбайни серії S780, до комплектації яких входять жатки HydroFlex, кукурузна Geringhoff і ріпаковий стіл. Дана модель комбайна була представлена новинкою на сільськогосподарській виставці Agritechnica Hannover 2017.

0202 (Copy)
0202 (Copy)

Керівник регіонального структурного підрозділу «Агросем» в м. Львів Сергій Чернявський розповів, що жатка HydroFlex має унікальну властивість відтворювати поверхню поля, що є дуже важливим при збиранні сої.

«Жатка HydroFlex замінює роботу двох агрегатів, тому це не лише ефективніше, а й економніше для агровиробника», — говорить представник «Агросем».

Власник Агрофірми «Вільхівці» Іван Приймак говорить, що в умовах мінливого клімату безпечніше і ефективніше мати свої комбайни, оскільки розраховувати на наймані дуже небезпечно, вони не лише не виконують роботу якісно, але і затримуються зі строками, що для ведення ефективного сільського господарства є неприпустимо.

«Ми працювали на випередження, ще до поїздки в Ганновер було заключено угоду про купівлю. Ми розуміємо, що іти в ногу з часом — це сьогодні купувати те, що випускається завтра, - розповідає Іван Приймак. — Звичайно, остаточне рішення за мною, але спочатку вибір робить інженер, якому я довіряю на 100%, оскільки працюємо пліч-о-пліч із дня заснування господарства».

Територіальний менеджер компанії John Deere Україна Ігор Молчанов, передаючи ключі від техніки новому власнику зазначив, що це ще один випадок, коли українські господарства роблять важливий крок назустріч впровадженню інноваційних та новітніх технологій.

Раніше цього року парк техніки господарства поповнився новенькими тракторами John Deere 6155 M.

Вибір читачів за тиждень

Відео