Почаївській лаврі землі у користування не дали (відео)

почаїв лавра

На сьогоднішній сесії Почаївської міської ради земельних ділянок у користування Свято-Успенській лаврі не передавали. Натомість депутати підтримали рішення про відмову у наданні лаврі у постійне користування ділянок для обслуговування корпусів та господарства і затвердження проекту землеустрою.

«Учора, 19 листопада, група депутатів Почаївської міської та Тернопільської обласної рад оприлюднила під час брифінгу в Тернополі відеоматеріал, який, на її думку, свідчить про те, що монахи Почаївської лаври Української православної церкви (Московського патріархату) пропонували гроші одному з депутатів Почаївської міськради за позитивне рішення щодо земельних ділянок. Обранці звернулись із запитом у правоохоронні органи і СБУ з проханням перевірити факти з відео і з’ясувати прізвище депутата. У самій лаврі ці заяви на цей час іще не коментували», – повідомляє «Радіо Свобода».

Нагадаємо, що споруди Почаївської лаври загальною площею понад 7 тис. м кв. передали в користування УПЦ МП у вересні цього року, хоча розпорядження про передачу лаврського майна було видане ще у 2003 році.

Що ще відбувалося на сесії - дивіться у сюжеті:

Відео Новини ТТБ, фото Тараса Паляниці

Вибір читачів за тиждень

Відео