Віра Олександрович

Податкова і Пенсійний фонд на Тернопільщині «діставатимуть» боржників разом

Нарада

Контроль за своєчасною сплатою єдиного внеску – спільне завдання податківців і працівників місцевого управління Пенсійного фонду, впевнені на Тернопільщині.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області. За їхніми словами, спільна нарада щодо своєчасної сплати єдиного внеску платниками у ГУ ДПС у Тернопільській області відбулася нещодавно.

– У заході взяли участь заступник начальника податкової служби Тернопільщини Петро Якимчук, начальник Головного управління Пенсійного фонду в області Ігор Москалик і його перший заступник Алла Якубовська, – уточнюють у податковій. – До них приєдналася начальник управління оподаткування податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДПС в області Лариса Березюк.

Нагадаємо, своєчасна сплата єдиного внеску – це соціальна захищеність усіх громадян, оскільки безпосередньо впливає на виплату пенсій нинішнім пенсіонерам і дає право на її отримання у майбутньому.

– Тому належне оформлення трудових відносин із найманими працівниками, виплата їм достойної зарплати та своєчасних відрахувань із неї – питання, які контролює наше відомство, – наголошує Петро Якимчук. – Задля результативності фахівці податкової служби та пенсійного фонду Тернопільщини повинні й надалі працювати спільно!

Серед іншого обговорювали погашення заборгованості з єдиного внеску фізичними особами-суб’єктами підприємницької діяльності. Йшлося і про застосування заходів стягнення таких боргів. Учасники засідання вирішили продовжити спільну роботу із платниками та органами Державної виконавчої служби області щодо погашення заборгованості і щодо легалізації трудових відносин та виконання заходів, спрямованих на забезпечення дотримання підприємцями своєчасної сплати єдиного внеску.

Фото надані Сектором комунікацій ГУ ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео