Орест Сарматський

Подібний вогонь у Тернополі бачили рік тому (фоторепортаж)

P18 (Copy)

Обласний чемпіонат із пожежно-прикладного спорту відбувся в Тернополі

Як повідомляв «ТЕРЕН», напередодні упродовж світлового дня на території навчально-тренувальної бази Управління ДСНС у Тернополі 114 вогнеборців з усіх районів області взяли участь в обласних змаганнях з пожежно-прикладного спорту. Свою професійну майстерність демонстрували 19 команд-учасниць. Кожна з них була сформована з пожежно-рятувальних підрозділів Тернопільської області. У програмі чемпіонату - подолання 100-метрової смуги з перешкодами, підйом штурмовою та висувною драбинами у вікно третього та четвертого поверхів учбової башти. Наприкінці дня стартувала і пожежна естафета з 4 по 100 метрів, бойове розгортання. А ще – рятувальники змагалися у швидкісному гасінні осередків пожежі. Саме цей пункт програми змагань, як і минулого року викликав у глядачів бурхливі емоції. Адже щораз рятувальники у спеціальній ванні запалювали бензин , а учасники змагань буквально за лічені секунди гасили це вогнище, після якого про нього нагадував лише дим.

P20 (Copy)
P20 (Copy)

Як розповіла «ТЕРЕНу» прес-офіцер головного управління ДСНС в області Ірина Крупа, турнір проводився в рамках святкування Дня пожежної охорони та приурочувався Дню пам'яті Чорнобильської катастрофи.  У його відкритті взяли участь представники влади, силових структур, громадських та спортивних організацій, ветеранів пожежно-рятувальної служби та пожежно-прикладного спорту.

P21 (Copy)
P21 (Copy)

За підсумками змагань, як згодом повідомила прес-служба обласного управління ДСНС, найкращу спортивну підготовку продемонстрували рятувальники Кременецького районного відділу Управління ДСНС області. Другими стали вогнеборці аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління, а третю сходинку п’єдесталу зайняли бійці Тернопільського міського відділу.

P11 (Copy)
P11 (Copy)

P13 (Copy)
P13 (Copy)

У естафеті та підйомі висувною драбиною переможцями стали кременецькі спортсмени.

А монастирські вогнеборці найшвидше здійснили бойове розгортання.

Найшвидше подолав 100-метрівку з перешкодами Дека Володимир, найспритніше підкорив учбову башту Луб’янецький Денис.

P07 (Copy)
P07 (Copy)

P08 (Copy)
P08 (Copy)

P10 (Copy)
P10 (Copy)

- Бажаю Вам у майбутньому підкоряти вершини та досягати високих результатів не лише у спорті, а й у житті, - побажав усім присутнім начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей.

Переможцям і призерам вручили кубки, медалі, грамоти та цінні подарунки. За підсумками чемпіонату буде сформовано збірну, яка представлятиме Тернопільську область на Всеукраїнських змаганнях з пожежно-прикладного спорту.

 

P16 (Copy)
P16 (Copy)

 Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео