Орест Сарматський

Поголос про бідних сиріт з Тернопільщини вже дійшов до Іспанії

22-Alicante3

Церква з Іспанії взялася допомагати дітям-сиротам з Тернопілля.

Адміністрація  Бережанської обласної комунальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням трудового навчання  в рамках транскордонного співробітництва  налагодила співпрацю з  громадою  греко-католицької церкви м. Аліканте (Іспанія).

Про це повідомляє обласне управління освіти і науки.

Представники громади не тільки виявили бажання покращувати умови навчання й виховання школярів і підтримувати вихованців закладу, але й передали матеріальну допомогу дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, зокрема одяг, іграшки,  канцтовари, мандарини, печиво, цукерки, соки, шоколад.

У перспективі члени української релігійної громади в Іспанії планують відвідати навчальний заклад для налагодження більш тісної співпраці з метою покращення умов проживання та матеріального забезпечення усіх вихованців.

Водночас, у згаданому навчальному закладі з початку року залучено більше 180 тис грн позабюджетних коштів і спрямовано їх на капітальний ремонт спальні для вихованців підготовчого класу. Крім цього, отримано 120 комплектів постільної білизни, 2 комплекти ІКТ (проектор, екран, ноутбук) в навчальні кабінети, спортивні костюми для дітей-сиріт.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео