Орест Сарматський

Польща поділилася пожежним спорядженням із Тернопільщиною

Заставка090 (Copy)

Напередодні на Київщині, на базі Товариства Червоного Хреста України,  відбулася передача гуманітарного вантажу учасникам проєкту «Вдосконалення системи цивільного захисту в об'єднаних територіальних громадах України». Спорядження для вогнеборців також отримали пожежні команди з Тернопілля.

Як повідомляється, ця ініціатива впроваджується спільно з Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща в рамках програми «U-LEAD з Європою».

– Учасниці проєкту з п’яти областей України (Рівненської, Чернігівської, Харківської, Тернопільської, Чернівецької), отримали для своїх місцевих пожежних команд захисне спорядження для вогнеборців-добровольців: шоломи, рукавиці, чоботи, спеціальний захисний одяг, а також оснащення: кисневі балони, рятувальні дошки (жорсткі ноші), редуктори, медичні сумки, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що заступник посла Польщі в Україні Міхал Гергонь зазначив, що сума переданого обладнання складає 65 тис. євро і це є черговим свідченням міцних партнерських відносин між державами.

Загалом, майже тонна отриманого гуманітарного вантажу вже вирушила до місцевих підрозділів добровільної пожежної охорони у громадах.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео