Ростислав Фук

Польські протестувальники зірвали замки з українських фур та висипали зерно

Наразі перед пунктом пропуску в Дорогуську в черзі простоюють 650 фур

На кордоні перед Дорогуськом польські протестувальники пошкодили кілька фур та висипали з них зерно. Про це йдеться у відео ТСН.

Сталося це на трасі поблизу самого пункту пропуску. Водії вантажівок стверджують, учасники блокади підійшли з болгарками. Ними ж порізали замки та відсіки. Свої дії пояснювати вони відмовилися. На місце водії пошкоджених машин одразу викликали поліцію. Проте хоча винуватців було зафіксовано на відео, поліція жодних заходів не вживала.

Наразі перед пунктом пропуску в черзі простоюють 650 фур. На виїзд поляки оформляють декілька машин на годину, тоді як на в’їзд до Польщі черга стоїть – вантажівок практично не пропускають.

Люди взяли болгарку на батарейці. І хотіли просто вирізати люка. Зірвали пломбу. І висипали пшеницю. Виходить, що з кожної фури, як мінімум, висипалось десь напевно по тонни три то точно, – кажуть очевидці.

Також польські фермери, які блокують деякі пункти пропуску на кордоні з Україною, оголосили що від 12 лютого блокуватимуть напрямки пунктів пропуску Устилуг та Угринів.  

Щонайменше 1000 вантажівок стоять у черзі у напрямку пункту пропуску Краківець. І хоч цей напрямок не блокується, але водії та перевізники шукають собі напрямки, де вони можуть перетнути кордон. Проте і тут є збільшення кількості вантажівок, які перебувають у черзі.

Нагадаємо,  9 лютого, о 10:00 розпочнеться страйк польських фермерів на ділянках, що межують з українськими пунктами пропуску «Ягодин», «Рава-Руська» та «Шегині». Також угорські прикордонники попередили про акції протесту фермерів 9 лютого на автошляху до пункту пропуску «Захонь», що навпроти українського «Чоп (Тиса)».

Фото: Tomasz Bartecki

Вибір читачів за тиждень

Відео