Полуницю у Тернополі можна купити за 25 грн, а от черешні – за 50 грн

ягоди фрукти

Сезон полуниці у Тернополі уже відкрили, і ціна за кілограм такої смакоти в порівнянні із 2 місяцями тому в 4, а то й в 5 разів нижча. А от тим, хто уже хоче скуштувати черешню, доведеться заплатити чи не півсотні гривень.

Всі давно звикли, що у кінці травня – на початку червня на тернопільському ринку починає масово з'являтися полуниця та черешня. Тож ТЕРЕН вирішив дізнатися ціни на ці смаколики, а також з’ясувати,  звідки її привозять.

ягоди фрукти прилавок ринок
ягоди фрукти прилавок ринок

Пройшовшись продуктовим ринком на вулиці Шептицького, можна побачити, що ціни за кілограм полуниці коливаються від 22 грн до 33 грн. Середня ціна  - 25 грн, саме за такі гроші можна придбати стиглу та соковиту ягоду. Нині усю полуницю привозять із Закарпаття.

ягоди фрукти (2)
ягоди фрукти (2)

Для заліщицьких ягід ще зарано, - кажуть торговці, - а щодо почаївських полуниць, то цього року їх буде значно менше, адже місцеві жителі зрозуміли, що малину вирощувати їм значно вигідніше.

Пік падіння цін на полуницю та найбільша її кількість буде у середині червня.

ягоди фрукти (3)
ягоди фрукти (3)

У той час кілограм черешні коштує від 30 та 35 грн., причому вони вже не зовсім свіжі. У той час кілограм свіжої та соковитої черешні із Закарпаття обійдеться до 50 грн. Торговці розповіли, що сезон тільки розпочався, тому за декілька днів ціна суттєво впаде.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео