Ростислав Фук

Помер колишній ректор одного з тернопільських університетів

Світла пам’ять

На 94-му році життя помер колишній ректор Тернопільського національного економічного університету Олександр Устенко. Про це повідомив доктор економічних наук, професор, Михайло Лучко.

Його останніми словами були «життя згасає в мені». Згасають зірки. Але вони ще світять дуже довго. Спасибі за усе, вчителю, – написав він.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, колегам та близьким Олександра Устенка з приводу непоправної втрати. Світла пам’ять.

Довідково

Олександр Устенко — український вчений-економіст і політик, кандидат економічних наук, професор, академік Академії інженерних наук України, Академії економічних наук України, дійсний член Української академії економічної кібернетики, завідувач кафедри менеджменту Тернопільської академії народного господарства.

Народився 17 жовтня 1930 року у Вінниці. У 1954 році закінчив Київський державний університет ім. Т. Г. Шевченка. Отримав диплом юриста. У 1962-1964 роках навчався в аспірантурі на кафедрі політичної економії Львівського державного університету. У 1965 році захистив кандидатську дисертацію. З червня 1967 до лютого 1980 — ректор Івано-Франківського педагогічного інституту ім. В. Стефаника З квітня 1984 — ректор, з квітня 2002 — президент, голова наглядової ради Тернопільської академії народного господарства. Опублікував понад 200 праць, в тому числі 6 монографій.

З квітня 2002 по березень 2005 — народний депутат України четвертого скликання, обраний по виборчому округу № 164 Тернопільської області. Працював у фракції Блоку «Наша Україна». Голова підкомітету по фаховій освіті комітету Верховної Ради України по науці та освіті.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео