Ростислав Фук

Помер перший ректор тернопільського університету

Світла пам'ять

На 95-му році життя відійшов у Вічність перший ректор Західноукраїнського національного університету Леонід Каніщенко. Про це повідомили на сайті університету.

Леонід Каніщенко - український вчений-економіст, педагог, громадський діяч, кандидат економічних наук, професор, заслужений працівник освіти України. Академік Інженерної академії, академік Національної академії педагогічних наук України та ряду громадських академій. Нагороджений орденом «Знак пошани», «За заслуги» 3-го ступеня, князя Ярослава Мудрого V ступеня, медалями, Почесною грамотою Президії Верховної Ради України. Протягом 2006-2008 років був радником Президента України.

Леонід Каніщенко зробив великий внесок у розвиток вищої школи України, підготовку молодих спеціалістів. Під його керівництвом підготовлено 34 кандидати економічних наук, – йдеться в повідомленні.

Визначним є науковий доробок Леоніда Каніщенка. У списку його наукових праць понад 320 публікацій, у т. ч. 29 монографій, підручників та навчальних посібників із проблем економічної теорії. Автор і керівник проєкту створення фундаментального підручника для економічних закладів вищої освіти – «Основи економічної теорії: політекономічний аспект», один з ініціаторів видання і авторів «Економічної енциклопедії».

Колектив Терену щиро співчуває родичам, близьким та колегам Леоніда Каніщенка з приводу непоправної втрати. Світла пам’ять.

Фото Західноукраїнського національного університету та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео