Тамара Коблик

Понад 900 дітей-переселенців дистанційно навчаються у тернопільських школах

В закладах дошкільної освіти №№ 3, 6, 9, 10, 11, 12, 31 готують їжу для внутрішньо переміщених осіб

Уже впродовж двох тижнів триває дистанційне навчання учнів тернопільських закладів загальної середньої освіти. Приєдналися до уроків у дистанційному форматі уже й понад 900 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб.

Окрім забезпечення освітнього процесу, тернопільські педагоги ні на мить не припиняють займатися волонтерською діяльністю, що неабияк допомагає наблизити нашу перемогу над російськими окупантами.

Як повідомила начальниця управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк, в закладах дошкільної освіти №№ 3, 6, 9, 10, 11, 12, 31 готують їжу для внутрішньо переміщених осіб, які проживають у школах та училищах, продовжується й організація дозвілля для дітей у закладах позашкільної освіти, де проводяться майстер-класи, заняття, ігри, розваги.

У тернопільських школах №№3, 13, 14, 15, 16, 25, в Українській гімназії ім. Івана Франка, у класичній гімназії, у школі-колегіумі ім. Йосифа Сліпого, в школі села Кобзарівка плетуть маскувальні сітки, які далі відправляють у координаційний центр, що на базі ТНПУ ім. В. Гнатюка, - додає Ольга Похиляк. - Щира подяка керівникам, педагогам, всім працівникам закладів освіти Тернопільської громади! В єдності - наша сила!

Нагадаємо, діти шкільного віку з Тернопільської громади, які через воєнні дії зараз перебувають за кордоном, можуть також долучитися до онлайн-навчання з будь-якої країни. Закладам освіти для здійснення дистанційного навчання рекомендували використовувати платформи «Єдина школа», «Моя школа», «Moodle». Частина учнів може перевестися на екстернатне навчання. Окрім того, їм надали перелік додаткових інструментів дистанційного навчання для широкого використання педагогами в освітньому процесі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео