Порушення під час підрахунку голосів на Тернопільщині – незначні

2 (1)

Парламентські вибори та підрахунок голосів завершилися. Наразі відома значна частина результатів та вибір громадян. Протягом цього часу за ходом голосування слідкували спостерігачі від громадських організацій, які фіксували порушення задля прозорого ведення виборчого процесу.

Сьогодні, 22 липня, на підсумковій прес-конференції результати своїх моніторингів представили різні громадські організації області. Серед них Громадська організація «Творче об'єднання «Нівроку», Центр суспільних досліджень «Поліс», ВГО «Комітет виборців України», які повідомили інформацію про свої спостереження за підрахунком голосів та останніми годинами голосування.

Відтак серйозних порушень, які могли б завадити проведенню чесних виборів, за той час не зафіксували. Проте є такі незначні порушення, що стосуються членів комісій:

  • конфліктна ситуація на 164 окрузі;
  • члени комісії мали біля себе печатку;
  • намагання перешкодити одному із спостерігачів робити фотозйомку;
  • печатки в руках голів комісій, якими вони не здійснювали ніяких дій;
  • члени ОВК виходили на певний час із дільниць, що створювало певну затримку у здачі документів;
  • деякі члени комісій були недостатньо підготовленні до усіх етапів проведення голосування та підрахунку голосів.

Попри незначні порушення, зафіксовані спостерігачами від громадських організацій, вибори на Тернопільщині пройшли спокійно, обмежившись незначними порушеннями та адміністративними протоколами. Що свідчить про спокійну атмосферу як навколо волевиявлення громадянами, так і під час підрахунку голосів.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео