Ростислав Фук

Повірила псевдобанкіру: жителька Тернопільщини втратила 75 тисяч гривень

Шахрай повідомив, що невідомі намагаються зняти з карткового рахунку жінки всі гроші

картка

Майже 75 тисяч гривень перерахувала мешканка Чорткова на рахунок афериста, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Заявниця розповіла, що до неї зателефонував невідомий й представився співробітником фінансової установи. Він повідомив, що невідомі намагаються зняти з її карткового рахунку всі гроші. Аби убезпечити заощадження, їх необхідно переказати на новий створений рахунок. Жінка без роздумів здійснила транзакцію, внаслідок чого втратила 74881 грн.

За фактом шахрайства відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Проводяться оперативно-розшукові заходи щодо встановлення причетних до злочину.

Правоохоронці застерігають жителів області не довіряти невідомим. Запам’ятайте: працівники фінансових установ, ніколи ні за яких обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію. Всі дані, якими ви володієте, щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією. Не повідомляйте, пін-коди від електронних гаманців. Не виконуйте за вказівками злочинців дії з терміналами та банкоматами. Ви самі того не розуміючи, замість отримати, переведете кошти на інші рахунки, які потім зникають безслідно. У шахраїв на меті лише одне, легко збагатитися за ваш рахунок, – кажуть правоохоронці.

Читайте також: Представлявся рієлтором: жителя Тернопільщини затримали за шахрайство

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео