Ростислав Фук

Познайомилася з іноземцем в інтернеті: у тернополянки шахрай викрав 1000 доларів

Чоловік пообіцяв зробити тернополянці цінний подарунок і попросив розмитнити посилку

40 тисяч гривень втратила тернополянка через спілкування з іноземцем в інтернеті. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Жінка розповіла, що в інтернеті познайомилася з іноземцем. Пара довгий час переписувалася і чоловік пообіцяв їй зробити цінний подарунок. Він зазначив, що в пакунку на жінку чекатиме чимала готівка, однак попросив її розмитнити посилку. Тернополянка погодилася та здійснила дві транзакції, оплативши обумовлену суму. Однак згодом вона збагнула, що стала жертвою шахрая, адже останній зник з легко привласненими грішми.

Відомості про подію слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Щоб не стати наступною жертвою шахраїв, поліцейські застерігають громадян не перераховувати гроші невідомим. Передоплата, яку вони вимагають, уже є тривожним сигналом, що вас намагаються обдурити. Особливо безглуздо висилати гроші іноземцю, якого ви ніколи в очі не бачили. У будь-якому разі не робіть поспішних кроків та не перераховуйте свої заощадження, – кажуть правоохоронці.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео