Ростислав Фук

Працівника тернопільського військкомату викрили на сприянні виїзду чоловіків за кордон

Слідству відомо, що «послугами» скористалися понад тридцять чоловіків, шестеро з яких вже виїхали

Правоохоронці Тернопільщини за процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону викрили працівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки у виготовленні фіктивних документів мешканцям області, що давало їм змогу ухилятися від мобілізації та виїжджати за кордон. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

За даними досудового розслідування, підозрюваний мав чотирьох спільників. Документування їхньої діяльності правоохоронці розпочали у лютому. Відомо, що «послугами» зловмисників скористалися понад 30 людей, шестеро з яких вже виїхали за кордон.

Викрили фігурантів під час отримання грошей за фіктивні документи. Вони взяли шість тисяч американських доларів, аби двоє ухилянтів мали можливість покинути межі України.

Слідству відомо, що «послугами» зловмисників скористалися понад тридцять чоловіків, шестеро з яких вже виїхали

Правоохоронці провели одночасно 11 обшуків за місцями здійснення злочинної діяльності, проживання фігурантів та в їх автомобілях. Було виявлено та вилучено різного роду документи, зокрема, вже підписані та скріплені печаткою довідки військово-лікарської комісії, чисті бланки, тимчасові посвідчення військовозобов’язаного, гербову печатку і кутовий штамп ТЦК, лікарські печатки, штампи медичних закладів, комунальних підприємств та інші довідки. Вилучили та помістили на арештмайданчик два автомобілі, що належать підозрюваним.

Наразі трьом чоловікам оголосили підозри за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою з корисливих мотивів).

Працівник ТЦК підозрюється у сприянні порадами, вказівками в організації незаконного переправлення через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб – частина 2 ст. 332 ККУ. Підозрюваним загрожує від семи до дев‘яти років позбавлення волі.

Трьом учасникам обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави, а працівник ТЦК звільнений із займаної посади та переміщений по службі до військової частини бойового складу на сході країни.

Оперативники встановлюють інших причетних до даних кримінальних порушень.

Читайте також: У тернопільському центрі комплектування заперечують причетність працівника до кримінальної схеми

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео