Ростислав Фук

Правоохоронці Тернопільщини виявили майже 4 тисячі фактів співпраці з ворогом

Стосовно 46 людей відкрили кримінальні провадження

Упродовж 2023 року Тернопільським управлінням СБУ викрито понад 3900 фактів колабораційної діяльності, переважна більшість з яких вчинена на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Стосовно 46 людей відкрили кримінальні провадження за статтею 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), серед них - два жителі Тернопільщини.

На даний час 25 фігурантам повідомили про підозру у вчиненні злочину, а 9 колаборантів вже засудили до різних термінів позбавлення волі та обмеження права обіймати посади у правоохоронних структурах, органах влади та місцевого самоврядування.

Незважаючи на те, що більшість зрадників наразі діє на тимчасово окупованих територіях України, СБУ володіє цілісною картиною подій, які відбуваються у захоплених ворогом регіонах. Таким чином, притягнення до фактичної відповідальності кожного колаборанта є питанням часу, адже  злочини проти основ національної безпеки не мають строків давності, - йдеться в повідомленні.

До слова, в Тернопільському управлінні СБУ працює спеціальна гаряча лінія, на яку цілодобово можна повідомити інформацію про злочини ворога та його поплічників:

(0352) 52-90-00

(067) 352-31-00

У випадку отримання такої інформації, просять невідкладно телефонувати, або скористатися чат-ботом.

Фото: СБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео