Орест Сарматський

Правильна логістика допоможе виграти конкуренцію за ринки збуту (Агро-новини)

0601 (Copy)

Згідно з даними Міністерства аграрної політики і продовольства України, зернові продовжують лідирувати в українському аграрному експорті за підсумками першого півріччя 2018 року.

Як повідомляють експерти міжнародної конференції GRAIN UKRAINE, їхня частка складає 36,8%, за ними йду рослинні масла – 26,2% і насіння олійних культур – 7,5%. Головними імпортерами української агропродукції залишаються країни Азії (43,2% імпорту), на другому місці ЄС (30,4% імпорту), трійку замикають країни Африки (14,6% імпорту).

– Основне розширення географії продажів відбуватиметься за рахунок збільшення споживання в країнах Азії і Африки. Йдеться про такі зернові, як кукурудза, пшениця, соя, рапс, пивоварний ячмінь, а також шрот і соняшникову олію. Однак конкуренцію за ринки збуту сьогодні можна виграти за рахунок доступу до повного логістичного ланцюжку: від поля до кінцевого покупця, – зазначає генеральний директор COFCO Agri Ukraine Володимир Осадчук.

Які особливості роботи в цих регіонах важливо брати до уваги українським експортерам? За рахунок чого сьогодні можна зміцнити свої позиції на цих ринках збуту? І чим варто ризикувати, щоб розширити географію експорту? Ці та інші питання будуть обговорюватися на зерновій конференції GRAIN UKRAINE, яку в цьому році відвідають понад 400 представників аграрної сфери з 10 країн.

Українські аграрії взялися за кукурудзу

0602 (Copy)
0602 (Copy)

Аграрії 13 областей України розпочали збирання кукурудзи на зерно. Вже намолочено перші 136 тис. т з 23 тис. га (1% до прогнозу) при врожайності 57,9 ц/га.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Загалом зернові та зернобобові культури обмолочені на площі близько 10 млн га (67%) та намолочено 34,6 млн т зерна при врожайності 34,6 ц/га.

Поряд із збиранням врожаю проводиться посів озимого ріпаку під урожай 2019 року. На даний час із прогнозованих 888 тис. га посіяно 703 тис. га (79% до прогнозу).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео