Юля Вітюк

Представник партії «За майбутнє» хоче зробити дороги безпечними (відео)

Знімок екрана 2021-03-03 133111

Підвищити безпеку на дорогах області закликає уповноважений представник депутатської фракції «За майбутнє» у Тернопільській райраді Ігор Качмарський. Він ініціював депутатське звернення, у якому пропонує максимально враховувати безпеку руху при проектуванні нових доріг та при ремонті уже наявних.

- На черговій сесії Тернопільської ради колеги депутати підтримали моє звернення і звернення нашої фракції, депутатської групи про безпеку руху в межах Тернопільського району, але це актуально для всієї нашої області. Приведу приклад: ось ви бачите поворот на село Байківці, яке є центром великої громади, бачимо активний рух по ремонтованій трасі з Тернополя до Кременця, і є ситуація, коли люди, які повертають або виїжджають, мають проблеми з тим, щоб безпечно виїхати, - розповів Ігор Качмарський, уповноважений представник депутатської фракції «За майбутнє» у Тернопільській райраді.

На місці, про яке говорить Ігор Качмарський, в грудні минулого року сталися дві аварії, в яких травмувались і загинули люди. ДТП трапилися при нормальній погоді, водії були тверезі, а транспортні засоби справні. Тому підвищувати рівень безпеки на таких ділянках доріг справді необхідно.

- Ми звернулися до обласної адміністрації, обласної ради, які виділяють кошти на ремонти доріг, до Національної поліції, яка контролює засоби безпеки при проектуванні доріг, і безпосередньо до Служби автомобільних доріг, яка займається ремонтом доріг, наділяє тендерами виконавців, про те, щоб вони звернули пильну увагу на безпеку при проектуванні нових доріг. Також, щоби якомога швидше, в найкоротші терміни, посилили безпеку на таких поворотах як до Байківців, - наголосив Ігор Качмарський уповноважений представник депутатської фракції «За майбутнє» у Тернопільській райраді.

У зверненні пропонують враховувати європейський досвід та сучасні норми безпеки, збільшити кількість світлофорів, знаків та встановити автоматичні радари контролю швидкості руху у аварійно-небезпечних місцях.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=OsDupOVeBNc[/embed]

Відео:Павло Лящинський

Вибір читачів за тиждень

Відео