Віра Олександрович

Препарати для лікування захворювань щитоподібної залози незабаром будуть на Тернопільщині

Перша партія таких ліків уже перебуває на аптечних складах. Чекають на поставку ще 217 тисяч упаковок

Над відновленням аптечного асортименту ліків для тиреоїдної терапії нині активно працюють у Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ), запевнили у ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України».

Через ажіотаж, спричинений російськими воєнними діями, українці викупили в аптеках усі запаси препаратів, призначених для лікування захворювань щитовидної залози, зокрема - медикаменти з діючою речовиною левотироксин, - кажуть медики. – Тож МОЗ разом з партнерами та дистриб’юторами працює над відновленням аптечного асортименту таких ліків.

Так, на складах компанії «Оптіма-Фарм» нині є 23,6 тис. упаковок L-тироксину і 8,8 тис. упаковок еутироксу. Натомість у компанії АСІНО є близько 300 тис. упаковок еутироксу. 

Також очікується поставка 217 тис. упаковок різного дозування L-тироксину від компанії «Берлін-Хемі», - додають у МОЗі. - Найближчим часом ці препарати потраплять до аптек. 

Оперативно отримати інформацію про наявність препаратів для тиреоїдної терапії в аптечних закладах свого регіону українці можуть за допомогою сервісу «Таблетки.UA», підкреслили у Пресслужбі МОЗ України.

До слова, в Україні оновили процедуру отримання препаратів за програмою «Доступні ліки»Окрім того, медики надали інформацію про те, де на Тернопільщині навіть у воєнних умовах можна провести процедури діалізу.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео