Анастасія Кисіль

Продає мед, огірки та випічку: як семикласник з Тернопільщини допомагає ЗСУ (фото, відео)

За останні 4 дні Миколі вдалося забрати майже 6 тисяч гривень. Гроші хлопець віддав у місцевий штаб

12-річний Микола Козира зі Збаража активно допомагає захисникам. Він продає мед, огірки та випічку, а гроші віддає у місцевий волонтерський центр. Хлопцю допомагає його старший брат – 14-річний Владислав. Вони разом, без допомоги батьків, реалізовують товар в інтернеті, також торгують на ринку та біля магазинів, де проходить багато людей. 

Микола почав думати про заробіток для армії, коли дізнався, що Сергій Притула збирає гроші на «Байрактар». 

Він прийшов до мене і запитав: «Мам, що можна зробити таке, щоб отримати за це кошти. Я хочу чимось допомогти». Спочатку ми придумали, щоб вони з братом робили «діамантову вишивку». Але побачили, що ця робота займає багато часу, а кошти на «Байрактари» потрібні були вже. Тож треба було робити щось інше. Тоді ми вирішили,  що можна щось продавати, - розповідає Терену мама Миколи Іванна Гриців. 

Родина Миколи займається бджільництвом, тому у них є свіжий мед із власної пасіки. Огірки, які продає хлопець, також домашні. Згодом Микола з допомогою старшого брата Владислава почав готувати ще й випічку. Мама лише контролює, які інгредієнти вони додають та  пильнує, щоб не пригоріло тісто. 

Микола з братом готують випічку самостійно 

Хлопчику дуже сподобалося торгувати. До того ж багато людей давали йому кошти просто так, навіть не беручи товару.

Школяр реалізовує товар або на ринку, або через інтернет, або біля місцевих магазинів, де проходять багато людей. 

Наприклад, щодо меду, то він просто закидає оголошення на фейсбук-сторінку. Деяку випічку теж попередньо замовляють, а він потім її відносить покупцю, - каже Іванна Гриців.

За останні 4 дні торгів Миколі вдалося забрати майже 6 тисяч гривень. Гроші хлопець віддав у Штаб національного спротиву Збаразького району.

До слова, про «діамантову вишивку», якою спочатку збиралися займатись, хлопці не забули. Брати думають про організацію благодійного аукціону. 

Також Микола хоче об’єднати усіх дітей Збаража, які мають бажання допомагати нашим воїнам, щоб працювати разом на перемогу України. Він уже створив фейсбук-сторінку, де публікує результати роботи маленьких патріотів. 

Читайте також: Малюють на зброї, продають солодощі, співають, змагаються: як на Тернопільщині збирають кошти для ЗСУ

Фото Миколи Козири

Вибір читачів за тиждень

Відео