Пророцтва у книжці тернопільського письменника здійснилися

У Тернополі, як уже повідомляв «Терен», відбулася презентація книжки Миколи Горбаля "Повернення». Наш земляк цим романом на 180 градусів міняє світогляд багатьох людей, принаймні, змушує їх замислитися.

Мова, в першу чергу, про атеїстів та фанатиків віри. Час, у якому відбуваються події у «Поверненні», - це постсовєтська Україна, спотворена комуністичною пропагандою, засмічена кагебістськими сексотами та імперською агентурою. Один з головних героїв - журналіст Олег отримує містичне завдання світлом правди очистити край від скверни.

У романі є ще один герой, отець Валерій. Через нього письменник передає читачам пророцтва Божого провидіння. Вони вражають, зважючи на те, що книга була написана до Революції Гідності. Цитую: "Україна… ставала епіцентром зіткнення демонічних сил із Божим промислом… на Україну Богом покладено якусь вселенську світлу місію. Це, що робить теперішній президент України (Янукович), виразно означено печаттю лукавого, бо потоптано заповіді Божі "не кради", "не вбий", "Не свідкуй неправдиво". Судочинство перетворено в слухняний виконавчий орган злочинця президента. Генерального прокурора призначає злодій президент, і такий прокурор - відданий пес хазяїна. Міністр оборони - агент Москви, голова Служби Безпеки - московський кагебіст, міністр освіти - кремлівський прислужник. У таких умовах життя українця в Україні стає нестерпним. … Божа сутність українства… довго цього терпіти не зможе. Народ повстане. І ми ще будемо свідками, як мільйони людей з молитвами до Бога вийдуть на майдани. Очевидно, потреба народу очистити країну від скверни активізує проти себе усяку нечисть. Щоб застрашити народ, натовпи бездушних організмів, за підтримки влади, робитимуть жахливі речі: викрадатимуть активістів супротиву, мордуватимуть і вбиватимуть їх, стрілятимуть у людей. Вони виконуватимуть замовлення сатани. Увесь світ зі здивуванням і захопленням спостерігатиме за повстанням українців проти лукавого. А усі русскіє міри - це демонічні структури". 

Письменник і політв'язень Микола Горбаль під час спілкування зауважив, що Україна вже пройшла час покаяння і спокути. Зараз проходить наступний процес трансформації - процес очищення. Україна знаходиться в епіцентрі протистояння планетарному злу. Наступний її етап - Боже благословення.

До слова, роман завершується тим, що всі, хто колись емігрував з України (а це мільйони людей), починають повертатися на рідну землю. Якщо вищезгадані передбачення вже здійснилися, а деякі здійснюються зараз, то є надія, що все, про що пророкує у своїй книзі автор, здійсниться так само. Це тішить і вселяє оптимізм.

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео