Просвітянці з Тернопільщини зніматимуть програми про аграріїв краю

Про втілення задуму і початок зйомок документальної програми-фільму про життя і роботу землеробів району оголосили у зборівській «Просвіті».

Перший подібний проект там вже представили улітку цього року. Стосувався він історії міста Зборова, цікавих місць для «зеленого туризму» та особистостей краю.

– Є багато тем, які порушують усі, всі про них говорять, вони на слуху у місцевих ЗМІ. Хотілось би взяти таку тему, яку оминула популярність, але яка буде потрібною, цікавою, новою. Тому цього разу ми близько року зніматимемо історії життя, роботу тих, хто нас годує, хто доглядає за нашою землею, – розповідає режисер і журналіст проекту, секретар обласного товариства «Просвіта» Леся Голояд. – Це не буде «сухий» проект про успіх, культури посіву і розвиток технологій. На меті маємо показати особистостей, їхній  унікальний підхід до роботи, набутий роками досвід. Говоритимемо і про проблеми села й землеробства.

– Я сам у майбутньому хочу пов'язати свою роботу із землею, мені подобається робота агрономів, вважаю її дуже відповідальною. Зніматимемо саме Зборівщину, як відомо, саме землеробська сфера у нас розвивається найбільше та приносить кошти до бюджетів сільських рад. Отже, за нею було минуле і буде майбутнє, – ділиться із «Тереном» оператор Іван Гриців.

Розпочати роботу команда планує уже у жовтні, а наступного року – презентувати краянам свою роботу.

Фото «Терену»

Вибір читачів за тиждень

Відео