Протест, поліція та емоції – у Кременці депутати проголосували за закриття шкіл (фото, відео)

A59322A6-3F16-4402-BE81-CCE3BED35414

На вчорашній черговій, 11-ій сесії, VІІІ скликання Кременецької міської ради депутати серед інших питань підтримали й про закриття шкіл. Зокрема проголосували за перепрофілювання (зміну типу) та назви Чугалівської гімназії Кременецької міської ради Тернопільської області на Чугалівську початкову школу Кременецької міської ради Тернопільської області та закриття (ліквідацію) філії опорного закладу Горинська ЗОШ І-ІІІ ст. Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад І ступеня - дошкільний навчальний заклад» с. Іванківці.

Обранців не зупинили ні протести, які того дня відбулися у сесійній залі та під стінами адмінбудівлі, ні звернення та прохання учнів Чугалівської школи не ліквідовувати навчальний заклад.

У міській раді зазначають, що вимушені піти на такий крок, бо не вистачає коштів на фінансування освітніх закладів громади.

Сесія була надзвичайно емоційно важкою, адже розглядалися питання  оптимізації мережі закладів освіти Кременецької громади. Депутати були змушені прийняти відповідні рішення оскільки держава не фінансує в достатній мірі заклади освіти відповідною субвенцією. Міський голова запевнив батьків про те, що всі діти будуть мати можливість доїзду до міських шкіл шкільним автобусом, – повідомляють на офіційному сайті Кременецької громади.

Участь у сесії взяли й батьки та вчителі Чугалівськоїгімназії.

Батьки і вчителі з села Чугалі приїхали на сесію міської ради з плакатами і вимогами залишити школу. Натомість представники місцевої влади їм повідомили, що в селі є автобус, який зможе возити дітей до сусідніх населених пунктів. Міські депутати проголосували за реорганізацію закладів освіти, попри незгоду громади, – повідомляє інформаційний портал Стопкор.

CEC117BE-FE33-49B4-8BC5-C04714116EF0
CEC117BE-FE33-49B4-8BC5-C04714116EF0

Правоохоронці намагалися взяти пояснення від протестувальників, які переходили дорогу пішохідним переходом з плакатами. Вони пояснили, що нічого не порушують, тож претензій у поліції бути не може.

Відео «Типовий Кременець», Фото Стопкор

Вибір читачів за тиждень

Відео