Тамара Коблик

Проти водія, який чинив опір правоохоронцям, порушили три кримінальні провадження

Крім того, із чоловіком поспілкувалися представники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки для уточнення його облікових даних

Історія з водієм-правопорушником, який поширив у мережі відеоролик про начебто “незадовільну” роботу патрульних поліціянтів, має продовження. Вчора інспектори знову виявили даного громадянина за кермом буса, попри те, що у червні рішенням суду його позбавлено права керування транспортним засобом. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Працівники поліції зупинили автівку, водій знову намагався уникнути відповідальності та хотів втекти з місця події. Його спробам перешкодили правоохоронці. Чоловік відмовився на вимогу поліціянтів пред'явити документи, що посвідчують його особу або підтверджують відповідне право керування транспортом. Натомість почав поводитися зухвало та агресивно.

Для встановлення особи громадянина доставили до Тернопільського районного управління поліції, де на нього склали протокол за ч.4 ст. 121 КУпАП (порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки) та винесли постанову за ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами).

Також щодо даного громадянина розпочато кримінальні провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 342 - опір працівникові правоохоронного органу, ст. 343 - втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, ст. 382 - невиконання судового рішення.

Крім того, із чоловіком поспілкувалися представники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки для уточнення його облікових даних.

Фото Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео