Ростислав Фук

Протягом одного місяця на жителя Тернопільщини склали 12 адмінпротоколів (фото)

У ході перевірки стало відомо, що чоловік, прикидаючись волонтером, «збирав допомогу»

Шість протоколів щодо дрібного хуліганства, один про домашнє насильство та п'ять адмінпроваджень про завідомо неправдивий виклик спеціальних служб - усі ці порушення впродовж грудня 2023 року вчинив житель села Переволока Чортківського району. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Два правопорушення зареєстрували працівники Бучацького відділення поліції №2 в передноворічну ніч - 31 грудня. О 6 ранку на лінію «102» надійшло повідомлення від працівниці автозаправної станції. Жінка заявила, що невідомий чоловік невідомим предметом розбив скляну вітрину операторської кабінки та втік. Суму збитків заявниця оцінила в 15 тисяч гривень.

Через чотири години зі схожою заявою звернувся і житель села Переволока. Чоловік повідомив, що його батько, перебуваючи в неадекватному стані, повибивав вікна у будинку, ламає огорожу та хоче проникнути до приміщення.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці піймали порушника і встановили, що саме цей чоловік причетний до хуліганства на території АЗС.

За словами правоохоронців, його родичі відмовилися писати заяву про вчинення кримінального правопорушення. Проте погодилися, аби його притягнули до адмінвідповідальності відповідно до статті 173 (дрібне хуліганство) КУпАП.

У ході перевірки стало відомо, що даний чоловік, прикидаючись волонтером, збирав «допомогу». Проте притягнути за шахрайство поліцейські його не можуть, оскільки заяв про дане правопорушення від потерпілих не надходило, – кажуть поліцейські.

Перевіряють жителя Чортківського району і на причетність до інших правопорушень.

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео