Ростислав Фук

Проводив агітацію серед односельчан: 36-річного жителя Тернопільщини підозрюють у колаборації

На зібранні громади чоловік публічно намагався переконати усіх у тому, що росія не напала на Україну, а на сході нібито відбувається «братовбивча війна»

36-річного жителя Тернопільського району, який публічно заперечував збройну агресію росії, підозрюють у колаборації. Про це повідомили у пресслужбі Управління СБУ Тернопільської області.

Після повномасштабного військового вторгнення чоловік розпочав агітаційну діяльність, якою намагався виправдати дії російської влади та заперечити факт збройної агресії. Зокрема, на зібранні громади він публічно намагався переконати односельчан у тому, що росія не напала на Україну, а на сході нашої держави нібито відбувається «братовбивча війна».

Слідчі СБУ повідомили чоловікові про підозру за статтею 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. Правоохоронці перевіряють ймовірну причетність спецслужб рф до діяльності підозрюваного.

Нагадаємо, 50-річну жительку Тернопільщини підозрюють у колабораційній діяльності. Як встановила СБУ, жінка поширювала у соцмережах публічні заклики до підтримки російських загарбників та маріонеткових адміністрацій окупантів.

Як писав Терен, за пропаганду на Тернопільщині судитимуть також уродженця Підмосков'я.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео