Віра Олександрович

Проїзд упродовж всього дня у Тернополі для пенсіонерів відновлять із 4 грудня

Надал

У громадському транспорті Тернополя змінять дозволену кількість пасажирів. Так вирішили сьогодні, 3 грудня, під час онлайн-засідання міського оперативного Штабу боротьби із надзвичайною ситуацією.

Відповідно, вже із понеділка, 6 грудня, у салонах маршруток і тролейбусів можна буде заповнювати сидячі місця, а також - 50% місць для стояння, що передбачені технічним паспортом конкретного транспортного засобу. Проте це стосуватиметься лише тих тернополян, які матимуть довідку хоча б про одну дозу вакцини або негативний ПЛР-тест.

Вітрук
Вітрук

- Транспорт працює в максимальному режимі: на рейси виходять 163 автобуси і 47 тролейбусів, - каже начальник міського Управління транспортних мереж та зв’язку Олег Вітрук. – Однак враховуючи погодні у мови і обмеження, що поки що діють, на зупинках у час пік спостерігається скупчення людей. Це тривожить. Хороша новина – прийняття Постанови №1240. Тому я підтримую пропозицію про можливість змінити до

Даньчак
Даньчак

зволену кількість пасажирів у салонах.

Також, відповідно до пропозиції міського голови Сергія Надала, вже від завтра, 4 грудня, у місті відновлять безкоштовний проїзд впродовж усього дня для людей пенсійного віку. Нагадаю, обмежили час проїзду у транспорті для них у кінці жовтня, коли значно виросли показники захворюваності. Тепер експерти погодилися зняти обмеження через зменшення кількості хворих у громаді і збільшення числа вакцинованих тернополян.

- Ми спостерігаємо спад захворюваності, - додає начальник міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Василь Даньчак. – Це означає, що ми вже минаємо пік. Зокрема, за останній тиждень захворюваність знизилася на 22%. Це сталося, у тому числі, завдяки вакцинації. Адже у нашій громаді вже отримали принаймні одну дозу – 49,6% громадян. Двома дозами провакциновані майже 34%. Загалом від початку вакцинальної кампанії імунізували понад 181 тисячу жителів громади.

До слова, попри загальну тенденцію до зниження рівня захворюваності, у Тернополі вирішили посилити контроль за дотриманням карантинних вимог. Причому перевіряючі надалі будуть керуватися нормами постанови Кабміну, що набере чинність із 6 грудня. Додам, йдеться про посилення обмежень для невакцинованих краян. Про це докладно читайте на «Терені» згодом.

Фото зі сторінки Тернопільський міський штаб для боротьби з коронавірусом у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео