Письменниця Дара Корній завітала до Тернополя на «Мистецький фестиваль «Ї»

HIS_8569 (Copy)

У рамках 3-го дня 8-го «Мистецького фестивалю «Ї» на сцені Тернопільського драматичного театру Дара Корній представила свою серію книг «Чарівні істоти українського міфу». 

Щороку Дара Корній є постійною гостею фестивалю і кожного разу презентує свої нові книги.

– Я дуже сумувала за нашими зустрічами, і я безмежно рада, що ми вже офлайн, і це велика радість що фестивалі повертаються, і фестиваль «Ї» це перша ластівка, – із захопленням сказала Дара Корній.

Тематика збірки письменниці – міфологія. Вона розповіла про особливості написання творів у цьому жанрі та свою любов до міфологічних істот України.

– Багато хто не вірив, що це буде успішний проєкт. Адже тут робота не тільки автора, щоб написати, але й робота художника, щоб зобразити цих істот. Я довго їздила у пошуках видавця і бувала у різних видавництвах, але мене не влаштовували умови. Мені здавалося, що українська міфологія потребує красивого представлення, щоб це було красиве видання і щоб його було приємно тримати в руках, щоб кожна сторінка, кожне зображення викликало емоції, – розповіла письменниця. – Наша міфологія дуже багата і я дуже рада, що ми в ось такий спосіб популяризуємо український міф.

На рахунку Дари Корній три книги про «Чарівних істот»: «Духи природи», «Домашні духи» та «Духи-шкідники». Також письменниця поділилася чудовою новиною для своїх читачів. Вона зізналася, що працює над новою книгою та збирає матеріали про інших міфологічних духів. Також авторка готує книгу про вигаданих тварин під назвою «Чарівні звірі».

Подія відбулася в рамках 3-го дня фестивалю «Ї». При вході в драмтеатр можна також придбати одноденні квитки, вартість яких  – 120 грн.

Безкоштовний вхід діє для:

- пенсіонерів;

- учасників бойових дій;

- українських військових;

- людей з 1 та 2 групою інвалідності (з супроводжуючим за потреби);

- дітей до 7 років у супроводі батьків

Для отримання квитка потрібно показати на місці відповідне посвідчення для підтвердження особи.

Фото пресслужби «Мистецького фестивалю «Ї» 

Вибір читачів за тиждень

Відео