Ростислав Фук

Ракетна атака на Львів: є руйнування та загиблі (оновлюється)

У місті перекрили для проїзду декілька вулиць

Під час під час повітряної тривоги у Львові в ніч на 4 вересня пролунала серія вибухів. Пошкоджені житлові будинки. Попередньо відомо про 19 травмованих. Дві людини загинули. Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Як повідомив мер Львова Андрій Садовий, загинули чоловік та жінка.

Загиблій 50 років, вона працювала медсестрою-акушеркою у 5-й поліклініці міста Львова. Інформацію про загиблого чоловіка збираємо, – написав він.

За словами Садового, є загоряння житлових будинків в районі головного вокзалу Дві школи сьогодні навчання не розпочнуть: учні «Арніки» та 17 школи залишаються вдома. Багато вибитих вікон в районі вулиць Коновальця, братів Міхновських, Мельника.

Станом на 7:24 кількість травмованих зросла до 19.

Також унаслідок атаки у Львові тимчасово перекрили для проїзду декілька вулиць: обмежений рух на Скнилівському мості та на вулиці Коновальця.

Трамвай № 2 курсуватиме поки на вокзал. Автобуси 52,92,21,84 курсують по зміненому маршруту — по вул. Збиральній", — каже Андрій Садовий.

Станом на 9:00 стало відомо про сімох загиблих. Рятувальники продовжують розбирати завали

Кількість потерпілих зросла до 38, – каже Максим Козицький.

 

Як повідомив згодом Садовий, у власному будинку загинула ціла родина: Євгенія Базилевич та троє доньок — Ярина, Дарина та Емілія.

Позаду стоїть Ярина Базилевич. Дівчині був 21 рік. Вона працювала в офісі «Львів — молодіжна столиця Європи 2025». Після сьогоднішньої атаки живим на цьому фото залишився лише чоловік.

У центрі Європи росія винищує українців цілими сім’ями. росіяни вбивають наших дітей, наше майбутнє. Я не знаю, якими словами підтримати батька Ярослава. Сьогодні ми всі з вами, – каже Андрій Садовий.

Фото ДСНС Львівщини та Андрія Садового

Вибір читачів за тиждень

Відео