Віра Олександрович

Ремонти у Тернополі: від Микулинецької та об’їзної до вулиць у селах громади

Ремонт_Микулинецька2

Активні ремонтні роботи тривають нині на об’їзній Тернополя. Зокрема, підрядники перекрили рух на шляхопроводі, що на вул. Микулинецькій, а на окремих транспортних розв’язках уже почали змінювати схему організації дорожнього руху.

Проведення цих робіт має особливості. Ба більше, у мерії визнають, що це спричиняє певні незручності для водіїв. Через це у них просять вибачення і сподіваються на розуміння, адже, інакше, ремонті роботи провести буде неможливо.

- Ми не перекрили все місто, а виконуємо роботи поступово, щоб не спричинити справжній колапс, - каже міський голова Тернополя Сергій Надал. – Не секрет, що весняна і літня пора – найкращий час для ремонтів. По-перше, через погоду. По-друге, діти не ходять до школи і студентів немає у вишах. Транспортний потік стає менш інтенсивним. До того ж, підрядники переважно працюють у вечірній і нічний час, щоб менше заважати руху транспорту.
Нині роботи, за його словами, тривають відразу на кількох вулицях. Наприклад, на вул. Протасевича майстри вже влаштували нижній шар асфальтобетонного покриття. На вулицях Об’їзній і Будного працівники здійснюють фрезерування, розпушення асфальтобетонного покриття і демонтаж бордюрів. Під час робіт тут проведуть регенерацію основи дороги нижнього шару асфальтобетонного покриття.
- Тривають підготовчі роботи до влаштування опорних частин балок на мості, що на вул. Микулинецькій, - додає міський голова. – Тому встановлені дорожні знаки, відповідно до схеми організації дорожнього руху, та огороджуючі конструкції. Під час ремонтних робіт, що триватимуть до 20 серпня, встановлять нову розподільчу плиту, підсилять несучі балки, виконають армування і бетонування розподільчої плити. Лише після цього на мості проведуть асфальтування дорожнього покриття, встановлять нову огорожу та відбійники.

Об’їзд вказаної ділянки, зі слів мера, нині здійснюється через з'їзди на самій транспортній розв’язці, що виконуватиме роль кільцевого руху. - Через це автобуси маршрутів №№5, 5А, 8, 18, 31 проходять до мікрорайону «Березовиця», відповідно до встановленого маршруту, - з обходом перекритої ділянки, кільцевим рухом навколо шляхопроводу, - уточнює Сергій Надал. – Тролейбуси, на жаль, ми так задіяти не можемо. Паралельно триває підготовка для влаштування кільцевого руху на перехрестях Шептицького-Будного (при виїзді від овочевого ринку) і Лучаківського-Будного (біля ринку «Західний»). Окрім того, на перехресті вулиць Винниченка-Будного влаштують новий сучасний світлофор.

Майстри вже провели поточний ремонт перехрестя просп. Бандери, вул. Коновальця, вул. Слівенська. Після стабілізації влаштованого там нового верхнього шару асфальтобетонного покриття запровадять нову схему організації дорожнього руху із реконструкцією світлофорного об’єкта. До слова, там згодом будуть додаткові правоповоротні смуги.

- Тривають роботи із влаштування нової транспортної розв’язки на ділянці Гаївського шляхопроводу і на вулиці Галицькій, - розповідає Сергій Надал. - Будівництво дощового колектора майстри не припиняють. Ці об’єкти покликані значно розвантажити трафік у місті.
Активні ремонтні роботи, зі слів Сергія Надала, також тривають у селах нашої громади.
- Так, майстри завершили ремонт дороги і тротуару на вул. Відродження у с. Іванківці, - додає мер. – Там оновили дорожнє покриття, вклали нижній і верхній шар асфальтобетонного покриття на проїжджій частині. Пішохідну зону влаштували фігурними елементами мощення. Зробили пониження бордюрів і вклали тактильну плитку.

Відбувся вже капітальний ремонт у с. Плесківці, на вул. Бічній – ділянка від під’їзної дороги на вулиці Центральній до кладовища. Поки що, за словами мера, тривають роботи із капітального ремонту дороги у с. Чернихів. У планах - капітальний ремонт вул. Нової в с. Курівці. До того ж, у планах - ремонт дороги Курівці-Іванківці (один кілометр шляху). Проектно-кошторисну документацію уже замовили, наразі проводять підготовчі роботи.

- Також хотів би згадати про ремонт дороги Івачів Горішній-Вертелка, точніше ділянку від с. Івачів Горішній до с. Іванківці, - продовжує він. – Це – 2,5 км шляху. Проектно-кошторисну документацію ми вже замовили.

Довідка. Капітальний ремонт прибудинкових територій у Тернополі триває за адресами: вул. Генерала Тарнавського, 18, вул. Стадникової, 17 і Симоненка, 4. Капітальний ремонт міжквартальних проїздів майстри проводять за адресами: просп. Бандери, 86, Живова – Оболоня. Капітальний ремонт тротуарів відбувається: вул. Володимира Великого, 6-12; вул. Весела; вул. Паращука (від вул. Руської до вул. Танцорова - непарна і парна сторони).

Фото з трансляцій на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео