Рецепт тертюхів від відомого гумориста з Тернопільщини потрапив до переліку гастрономічних шедеврів
Рецепт тертюхів у кишці від відомого гумориста з Тернопільщини Віталія Тильного потрапив до переліку гастрономічних шедеврів України.
Про це йдеться на сторінці «Вар'ятів-шоу» в фейсбуці.
Збірку «Гастроспадщина України», до якої увійшла ця страва, сформував Український центр культурних досліджень. Це підвідомча установа Міністерства культури та інформаційної політики України, що займається культурно-просвітницькою діяльністю.
– Особливістю цієї страви є те, що вона готується надзвичайно просто – запікається у печі всього за 10 хвилин. А всі інгредієнти у кожного українця завжди під рукою, – стверджує Віталій Тильний.
Для приготування тертюхів у кишці потрібні: картопля, кишка, сіль, перець, цибуля, сметана, мука, 2 яйця.
– Спершу потрібно натерти картоплю на дрібній тертці, вбити 2 яйця, поперчити, додати 3 столові ложки муки, 2 столові ложки сметани та солі за смаком. Отриману масу ретельно вимішати ложкою і помаленьку начинити кишку. Я це роблю через лійку, вбиваючи начинку звичайною дерев’яною паличкою. Коли все начинили, формуємо ковбаски. Розпалюємо піч і викладаємо ковбаски на велику сковорідку, зверху вбиваємо яйце. Страва готується у розпеченій печі за 10 хвилин. Виходить не лише краса, а й божественна смакота, – розповів Віталій Тильний.
Відеозапис приготування страви можна переглянути на YouTube каналі «Вар'яти-шоу».
Фото з відкритих джерел