Оксана Бучко

Революційну технологію вирощування буряка представили гостям  «Нового Зернятка2017» на Тернопільщині (фото)

буряк

Щоб уберегти буряк від пошкоджень під час вирощування представники ТОВ «КВС-Україна» протягом 20-ти років розробляли гербіцид «Конвізо Смарт». У результаті отримали засіб, який захищає культури від більшості злакових бур’янів на 90-95%. Україна стала однією з перших країн в світі, де презентували таку розробку.

Аграрії зі всієї України та із країн Європи мали можливість детальніше дізнатись про новацію на ІІ Міжнародному Форумі аграрних інновацій «Нове Зернятко-2017», який провели 29-30 червня у Настасові.

 

- Передумовою для використання гербіциду є стійкість буряка, - пояснює маркетинг -менеджер КВС-Україна Андрій Новак. - Тож аграрії повинні точно визначити вид культури. Для цього насіння постачають на спеціальне маркування. Для нашої місцевості комбінують стійкість перед ризоманією (пожовтіння жилок листків) та церкоспорозу (плямистість листків). Такі гербіциди представимо в Україні до кінця 2017 року. На даний час продукт проходить реєстрацію у країнах Європи з різним набором стійкості.

DSCN9811
DSCN9811

Після використання гербіцидів очікують підняти рівень родючості буряків відповідних видів. На демо-ділянках вже випробували гербіциди і визначили, що стресу для рослин продукт не викликав. Під час вирощування помітили також кращий розвиток культур. Надалі ефективність засобу перевірять на великих площах посівів.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео