Роботодавці Тернопільщини потребують майже 25 тисяч кваліфікованих кадрів

2-575x431
З початку року роботодавці Тернопільщини подали в місцеві центри зайнятості інформацію про 24,6 тисячі вакансій.
Задля підвищення якості надання соціальних послуг населенню служба зайнятості Тернопільщини плідно співпрацює з роботодавцями. Наприклад, цьогоріч за сприяння служби було укомплектовано 70% вакансій, поданих будівельним управлінням «Спецбуд», товариствами «Тернопільбуд», «АТБ-маркет», 50% вакантних посад заповнено у філії «Тернопільське облуправління ПАТ «Державний ощадний банк України», ТОВ «Кей сі джі груп». Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.
За працевлаштування безробітних на новостворені робочі місця для роботодавців передбачено механізм компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообовязкове державне соціальне страхування на випадок безробіття. Згадана компенсація виплачується й суб’єктам підприємництва у разі працевлаштування безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності. Це дало можливість з початку 2017-го забезпечити роботою 347 безробітних. Також з компенсацією роботодавцям витрат на оплату праці отримали роботу 11 внутрішньо переміщених осіб.
«Відрадно, що надалі зберігається позитивна тенденція щодо збільшення кількості вакансій, поданих у центри зайнятості місцевими роботодавцями, – зазначив Василь Олещук. – Так, за 7 місяців 2017-го вони запропонували 24637 вакантних посад або на 25,4% більше, аніж за відповідний минулорічний період. Крім того, у базі даних обласної служби зайнятості містилась інформація ще про 5586 пропозицій роботи, отриманих з інших джерел. На 1 серпня ц. р. актуальними були 2287 вакансій, з них 1395 – для робітників».
Нині найбільшою на Тернопільщині є потреба у продавцях, водіях автотранспортних засобів, монтерах колії, охоронниках, кухарях, офіціантах, працівниках будівельних професій, електрогазозварниках, електромонтерах, швачках, трактористах, автослюсарях, у підсобних робітниках, вантажниках, прибиральниках.

Вибір читачів за тиждень

Відео