Ростислав Фук

Родичка зниклого в зоні бойових дій втратила 30 тис. грн через шахраїв

Пошуком зниклих безвісти або військовополонених українців займаються лише поліція, СБУ та Уповноважений з питань зниклих безвісти за особливих обставин, наголошують правоохоронці

Шахрай

30 тисяч гривень заплатила тернополянка невідомим за інформацію про родича, котрий вважається безвісти зниклим у зоні, де тривають активні бойові дії. Жінка двічі перекидала гроші шахраям, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Пошуком зниклих безвісти або військовополонених українців займаються лише поліція, СБУ та Уповноважений з питань зниклих безвісти за особливих обставин. Нерідко трапляються випадки, коли шахраї наживаються на горі рідних. Шахраї та злодії грають на почуттях людей, тому в жодному випадку не можна йти на будь-які пропозиції, що хтось за гроші знайде для вас якусь інформацію, поверне вам вашого полоненого родича або зробить якісь послуги, які ви будете вважати для вас корисними щодо розшуку безвісти зниклих людей, - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці кажуть, родина, котру спіткало горе насамперед повинна зв'язатися з військовою частиною та з'ясувати, чи не виконує близька людина якесь завдання і чи є там зв'язок, де він зараз перебуває. Коли військова частина дає підтвердження, що зв'язку з близьким немає, і що, ймовірніше за все, він зник безвісти, йти до поліції та писати заяву щодо порушення справи щодо зникнення особи, аби правоохоронці розпочали слідчі дії, а також здати зразки ДНК та біоматеріалів для ідентифікації.

Також обов'язково потрібно зв'язатися з Національним інформаційним бюро за номерами телефонів 16-48 або (044) 287-81-65 та подати заявку на відкриття справи у Міжнародний комітет Червоного хреста. Телефон гарячої лінії: 0 800 300 155.

Читайте також: «Не шукайте порад фейсбучних фахівців»: що робити, коли хтось із родичів зник безвісти під час війни

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео