росія в ООН і Радбезі — найбільший обман в історії міжнародної політики

рф ніколи не набувала статусу учасника ООН відповідно до чинного Статуту, процедурних правил Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки ООН

Достеменно відомо, що в Секретаріаті та Генеральній Асамблеї ООН відсутні документальні матеріали, які підтверджують законність знаходження російської делегації у складі ООН.

Єдине, що є в ООН, це лист підписаний тогочасним президентом Б. Єльциним від 24.12.1991 на адресу Генерального секретаря ООН, в якому зазначається, що: «членство СССР в ООН, в том числе в Совете Безопасности, во всех других органах и организациях системы ООН продолжается при поддержке стран Содружества Независимых Государств Российской Федерацией (РСФСР). В связи с этим прошу вместо названия «Союз Советских Социалистических Республик» использовать наименование «Российская Федерация». При цьому, формальне перейменування СРСР у російську федерацію відбулось лише 25.12.1991 року.

Про це пише ukrnews.org.ua.

Крім того, в основоположному документі про створення ООН [Статуті від 1945 року] юридична особа «Російська Федерація» чи «Росія» не згадується взагалі, а учасниками засновницями були Українська та Білоруська соціалістичні республіки. А посилання у вищевказаних листах на Алма-Атинські угоди про створення СНД є нікчемними та не несуть жодних юридичних наслідків, оскільки тогочасні керівники СНД не мали права делегувати місце СРСР в ООН і Раді Безпеки іншій країні, оскільки такі рішення відповідно до положень статей 3 та 4 Статуту ООН належать виключно до повноважень Генеральної Асамблеї ООН.

01 грудня 2022 року Верховною Радою України прийнято «Заяву про незаконність перебування росії в ООН…».

15 грудня вказане питання винесено в Конгрес США в якості проєкту резолюції.

16 грудня 2022 Міністр закордонних справ Д. Кулеба зробив офіційну заяву про початок процедури виключення росіїї із ООН.

Також започаткована широкомасштабна інформаційна компанія «Геть росію із ООН» #unrussiaUN, для формування у громадян країн-членів ООН розуміння та усвідомлення незаконності та безпідставності перебування росії в ООН, припинення рф зловживання правами Постійного члена Ради Безпеки та як наслідок припинення збройної агресії проти України.

З цією ж метою створено сайт www.kickrussiaout.info, де зібрано доказову базу, наукові статті, інтерв’ю та інші матеріали, а також засновано на американській онлайн платформі «change.org» петицію «Kick Russia out of the UN», кількість підписантів якої вже більше 250 тисяч.

З поміж іншого, за сприяння місцевої влади сьогодні у м. Бородянка, Київської області, на одній із зруйнованих будівель розміщений банер із закликом вигнати росію із ООН та QR кодом, який веде на зазначену петицію.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео