Ростислав Фук

Українців закликають підписати історичну петицію про вигнання росії з ООН

У Статутi ООН сказано, що Радянський Союз ще iснує, а росiя взагалi не згадується, кажуть ініціатори петиції

Історичну петицію – «Геть рф із ООН!» просять підписати українців на всесвітньому некомерційному вебсайті Change.org. Петицію подала організація Civic Hub.

Інiцiативна група, на пiдтримку Президента Володимира Зеленського, створили петицiю, в якiй вимагає вiд ООН надати документи, на пiдставi яких росiя займає мiсце в Радi безпеки ООН та ООН взагалi. Такий курс дiй позбавить росiю права вето в ООН, яке блокує багато мирних рiшень, i вiдновить мир i порядок у мiжнародному спiвтовариствi. – наголошують активiсти., – йдеться в повідомленні.

У разi вiдсутностi таких документiв вимагають припинити фiктивне членство росiї в ООН.

Дверi ООН для росiйської редерацiї мають бути зачиненi, тому що для вступу до ООН, росія, вiдповiдно до 4 статтi Статуту ООН, повинна зупинити агресивну вiйну в Українi та повернутись до мiжнародно визнаних кордонiв. Тiльки миролюбивi держави можуть стати членами ООН. Нам випав iсторичний шанс покласти край найбiльшому обману в iсторiї мiжнародної полiтики – незаконному перебуванню Росiйської Федерацiї у складi ООН. Вигнати Росiю з ООН i РадБезу! Право на вето – не може бути правом на вбивство! – кажуть iнiцiатори.

Як зазначається в петиції, у нинiшньому Статутi ООН сказано, що Радянський Союз ще iснує, а росiя взагалi не згадується.

Пiдписати петицiю можна тут: https://chng.it/xf6Kh5kNTz

Для цього потрібно заповнити форму, вказавши свої iм’я, прiзвище, адресу електронної пошти та натиснути кнопку «Пiдписати петицiю». Після цього необхідно перевiрити електронну пошту та активувати свiй підпис.

Дiзнатися про рух «Геть рф iз ООН!» i останнi новини можна на сайтi: https://kickrussiaout.info/, а  також на ютуб – каналi: https://www.youtube.com/channel/UCPI0jhwH5cDW235hMo1P1jA

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео