Анастасія Кисіль

Розклад уроків у школах Тернопільщини складатимуть відповідно до кількості місць у сховищах

Школи мають розробити план навчального процесу так, щоб у закладі було стільки людей, скільки може вмістити укриття

Через війну в Україні існує небезпека для учасників освітнього процесу. У зонах бойових дій та на прилеглих до них територіях навчання можливе у дистанційному форматі. У інших областях, зокрема, й на Тернопільщині, залежно від безпекової ситуації, навчальний процес планують здійснювати офлайн. Про це йшлося на брифінгу начальника Головного управління ДСНС України у Тернопільській області Віктора Маслея та начальниці обласного управління освіти і науки Ольги Хоми.

Очне навчання буде лише в тих закладах освіти, які мають облаштовані сховища, або такі укриття поблизу.

Не всі навчальні заклади мають на балансі свої укриття, тому ми спільно з працівниками освіти шукаємо варіанти стосовно укриття для учнів в пристосованих приміщеннях або в захисних спорудах інших балансоутримувачів. У такому випадку будуть розроблені певні алгоритми та маршрути на випадок повітряної небезпеки, - каже Віктор Маслей.

За його словами, на Тернопільщині вже перевірили майже 60% шкіл області. Також обстежили 55% захисних споруд, які будуть використовувати заклади освіти. Керівникам надали рекомендації щодо використання і приведення у придатний стан цих споруд.

При організації навчання також враховуватимуть спроможність укриття. Тобто, на скільки людей воно розраховане. Розклад складатиметься так, щоб кількість учасників освітнього процесу в закладі освіти не перевищувала спроможність укриття. Щоб при повітряній тривозі в укритті могли одночасно розміститися всі, хто в цей момент перебуває в закладі освіти.

В закладах освіти буде погоджено освітній процес або офлайн, або змішаної форми навчання. Ми маємо розуміти, що в актах буде погодження укриття, наприклад, на 200 дітей і працівників, а в закладі навчається 700 учнів. Тоді такий навчальний заклад має розробити план навчального процесу так, щоб у закладі було стільки людей, скільки може помістити укриття, - зазначає Ольга Хома. 

До слова, у Тернополі виділили майже 25 мільйонів на облаштування сховищ у школах і дитсадках

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео