Віра Олександрович

Тернопільщина: коли розмір зарплати і кількість працюючих вирішують усе

Гривні (1)

Понад 530 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) уже сплатили на Тернопільщині. Це свідчить лише про одне: розмір зарплати і кількість працюючих у нашому краї вирішують усе.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Податок на доходи фізичних осіб є одним із бюджетоформуючих платежів місцевих скарбниць, - нагадує начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат. - Упродовж січня-лютого 2019 року платники Тернопільщини сплатили 530 млн 309 тис. грн цього податку.

Порівняно з відповідним періодом минулого року, за й           ого словами, надходження цього платежу зросли аж на 102 млн 427,5 тис. грн, або «плюс» майже 24%.

- Із загальної суми даного податку місцеві скарбниці отримали 395 млн 519,8 тис. грн, що на 11 млн 759,8 тис. грн більше, ніж у січні-лютому 2018 року. До державного бюджету платники спрямували 134 млн 789,2 тис. грн податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з аналогічним минулорічним періодом надходження платежу зросли на 3 млн 989,2 тис. гривень.

Варто зазначити, що в доходах обласного бюджету ПДФО займає понад 87% і є основним джерелом їхнього зростання. На думку очільника фіскального відомства Тернопільщини, резерви додаткових надходжень податку насамперед пов’язані зі збільшенням кількості офіційно працевлаштованого населення і підвищенням розміру середньої зарплати, а також -легалізацією її реального рівня.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео