Олена Чепіль

Рукодільниця Христина Цимбалюк: «Дуже радію, що можу принести людям радість і частинку казки» (фото)

зображення_viber_2022-01-03_13-17-03-275

Христина Цимбалюк – уродженка Тернопільщини, майстриня в’язаних власноруч іграшок. Жінка знайшла свою справу у захопленні. Навчання на економічній кібернетиці розбавило творче хобі – Христина поринула у світ в’язання.  Її роботи створені з турботою про діток, оскільки використовує виключно якісні матеріали. 

Свої роботи жінка розміщує на сторінці в Instagram. Журналістці «Терену» вдалось поспілкуватись з рукодільницею про перші іграшки, процес їх створення, пошук ідей та звідки брати натхнення. 

- З чого розпочали та чи давно займаєтесь в’язанням?

- До рукоділля мене завжди вабило. Ще у школі творчі завдання були особливими для мене. Згодом почала експериментувати у різних напрямах: солодкі букети, декоративні скриньки розшиті стрічками, скрапбукінг, весільний декор. А вже з народженням синочків задумалась над темою корисних та безпечних іграшок. З цього моменту поринула у безмежний світ в'язання.

Pasted
Pasted

- Рокажіть, будь ласка, про свою першу іграшку.

- Моєю першою іграшкою був зайчик з акрилової нитки. Вийшов трішки смішний та кривенький, адже ще не було практики. Але з кожною наступною роботою набувала безцінного досвіду. Починала експериментувати з різними нитками: бавовняна,  плюшева, акрилова та все ж улюбленою залишається плюшева – дуже ніжна та м'яка, приємна на дотик.

Pasted
Pasted

- Що Вас надихає займатись цією справою?

- Мене надихає сам процес створення іграшки, адже це захоплююче і цікаво. Поринаючи у світ гачка та петель, уявляю, як виріб виглядатиме: як будуть розташовані очка та який погляд, який свій особливий характер отримає плюшевий друг. Також й інші майстри, в котрих завжди є інформація, яку можна почерпнути для себе. Як і в будь-якій сфері потрібно завжди навчатись, у сучасному світі є безліч можливостей.

Pasted
Pasted

- Як відбувається сам процес створення іграшок й скільки на це йде часу?

- Все починається з вибору персонажа, котрого планую в'язати. Потрібно вдало підібрати колір, розмір оченят, одяг, різні аксесуари та продумати деталі. Тоді приступаю до роботи. Щодо схем, по котрих в'яжу, то їх є безліч у вільному доступі, але не завжди вони мене влаштовують, тому у процесі роботи часто змінюю щось. Також пишу власні майстер-класи іграшок. Щодо затраченого часу, то тут все залежить від розміру і складності роботи. В середньому це від 1 години до 1-2 днів.

Pasted
Pasted

- Скільки приблизно коштуватиме одна Ваша в’язана робота?

- В мене є іграшки різних цінових категорій від 70 грн. і до 450 грн. Вартість залежить від складності виконання, розміру  та матеріалів, затрачених на виготовлення.

- Чи подобається те, чим займаєтесь?

- Так, дуже подобається. Під час створення іграшки я відпочиваю і фізично, і душевно. Це особливий процес, в який вкладається частинка себе. А коли бачу захоплені погляди малюків, котрі розглядають плюшевого друга, радість не передати словами. Є і дорослі, які теж купують: кому для інтер'єру потрібно, а кому - згадати моменти дитинства. Чесно, я дуже радію, що можу принести людям радість і частинку казки.

Pasted
Pasted

- Іграшки в’яжете на замовлення чи покупці обирають вже з готових?

- Переважно стараюсь, щоб був вибір і не потрібно було чекати. Але є й замовлення конкретного персонажа. В мене є безліч ідей, тільки часу деколи не вистачає. В планах створення нових героїв та аксесуарів для них. Новий рік – нові можливості, нові сподівання. Я щиро бажаю їх реалізувати.

Pasted
Pasted

Фото надані співрозмовницею

Вибір читачів за тиждень

Відео