Тамара Коблик

Рятувальники Тернопільщини просять присвоїти звання Героя України полеглому на війні колезі

Підполковник Сергій Гоцуляк загинув під час бойового завдання, розміновуючи звільнену від окупантів Харківщину. Йому було 42 роки. Вічна пам'ять

Працівники Головного управління ДСНС України у Тернопільській області просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України загиблому колезі Сергію Гоцуляку. Про це повідомили на сторінці відомства у фейсбуці. Ініціаторкою подання петиції є Ольга Гоцуляк.

Гоцуляк Сергій Євгенович народився 11 листопада 1980 року. Він був підполковником служби цивільного захисту, начальником групи піротехнічних робіт спеціалізованої аварійно-рятувальної частини.

Мав значний досвід у розмінуванні, понад 15 років обіймав посади, пов’язані з виконанням піротехнічних робіт. За його безпосередньої участі у ході виконання робіт було виявлено, піднято та транспортовано сотні артилерійських та реактивних снарядів, перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів території на площі понад 200 га. Впродовж 2020 та 2021 особисто брав участь в обстеженні 32,7 га території, знищення 1315 вибухонебезпечних предметів різних видів, 71 з яких 100 кг авіабомби, — йдеться у тексті петиції, оприлюдненій на офіційному інтернет-представництві президента України.

4 січня 2023 року під час виконання службового обов’язку, пов’язаного із проведенням робіт з розмінування території поблизу с. Шийківка Борівської територіальної громади Ізюмського району Харківської області, внаслідок детонації вибухонебезпечного предмета підполковник служби цивільного захисту Гоцуляк Сергій Євгенович, в котрий раз сумлінно та рішуче виконуючи свою надзвичайно важливу справу, трагічно загинув.

Петицію про присвоєння звання Героя України загиблому рятувальнику з Тернопільщини Сергію Гоцуляку оприлюднили 12 липня 2024 року. Станом на 17 липня 2024 року вона набрала 1990 голосів з 25 000 необхідних. До завершення збору підписів залишилося 88 днів.

Читайте також: У Тернополі відкрили меморіальну дошку загиблому на війні рятувальнику (фото, відео)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео