Тамара Коблик

Матір загиблого військового з Тернопільщини просить підписати петицію про надання звання Героя України сину

Роман Чорнозуб загинув у грудні 2023 року. Йому був лише 21 рік. Світла пам'ять

На офіційному інтернет-представництві президента України зареєстрували звернення про надання звання Героя України загиблому військовому з Тернопільщини Роману Чорнозубу. Ініціаторкою подання петиції є матір загиблого захисника України Наталія Чорнозуб. Про це йдеться у тексті петиції.

За її словами, Роман був командиром інженерно-технічного взводу, інженерно-саперної роти групи сил підтримки в/ч 3028 Національної гвардії України. Народився 22 серпня 2002 року, проживав у Кременці, де навчався в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 4.

Вже тоді мріяв стати військовим. Після закінчення школи у 2019 році, маючи серйозний намір і тверде рішення вступив у Львівську національну академію сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного. 24 серпня 2019 року склав військову присягу на вірність українському народу. Неодноразово був нагороджений грамотами за сумлінне виконання службових обов'язків, особисту взірцевість та високі показники в навчанні, — розповіла жінка.

За її словами, після закінчення військової академії, в червні 2023 року зі званням лейтенанта він розпочав свою військову кар'єру в місті Калинівка Вінницької області.

Завжди був готовий до освоєння нових професій і згодом успішно здобув ще професію сапера. Отримавши наказ, він не вагаючись, вирушив в зону бойових дій на Запорізький напрямок та приступив до виконання бойових завдань.

Звістка про загибель Романа прийшла в родину 10 грудня 2023 року, пише матір бійця.

Наш син, Чорнозуб Роман Юрійович, героїчно загинув під час штурмових дій та обстрілу з боку РФ в селі Вербове Запорізької області, отримавши множинні осколкові поранення несумісні з життям. Це для нас батьків, брата, родини коханої дівчини та друзів велике горе, біль сум і непоправна втрата. Таких, як наш Ромка, вкрай мало. Ми так щиро раділи за нього, за його успіхи, були щасливі, що він у нас такий є. Його мрії і плани на майбутнє життя так і не склалися. Ромчик так мріяв про свою сім'ю, родину, про найшвидшу перемогу, щоб діти і люди не гинули, а жили в мирі.

Петицію про присвоєння звання Героя України загиблому воїну з Тернопільщини Роману Чорнозубу оприлюднили 4 липня 2024 року. Станом на 15 липня 2024 року вона набрала 9350 голосів з 25 000 необхідних. До завершення збору підписів залишилося 82 дні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео