Орест Сарматський

Садівники експериментують з соком із заморожених фруктів (Агро-новини)

b27 (Copy)

Останнім часом в Україні бурхливо розвивається виробництво органічних соків. Фермери намагаються якомога хутчіш зайняти вільну нішу. Сергій Українець, досвідчений фермер, розповів про це в інтерв’ю Kurkul.com.

Рішення виробляти сік із заморожених ягід і фруктів прийшло до нього у минулому році, коли ціни на продукти садівництва різко впали.

«2017 р. показав, що це було правильне рішення, адже коли ціни на ягоду не було, ми не втратили її, не продали за безцінь, а заморозили та переробляємо на сік», — розповів Сергій Українець.

 

2702
2702

За його словами, зараз настав той період, коли є раннє та пізнє яблуко, ягоди свіжі й замороженні.

«Цього року ми спробуємо навіть експериментально зробити сік із заморожених яблук. Це зовсім інша технологія, а смакові властивості на порядок кращі, ніж у соках із звичайного яблука», — ділиться планами фермер

Органічних виробників можуть зобов’язати проходити щорічну сертифікацію

Комітет ВР з питань аграрної політики та земельних відносин розглянув допрацьований урядовий законопроект, яким запропоновано регламентувати вимоги до виробництва, маркування та встановити основні принципи сертифікації органіки. Про це повідомляє Юрліга, пише Куркуль.

Законопроект доповнений новими положеннями, зокрема:

* детальними правилами органічного виробництва аквакультури та тваринництва;

* окремими положеннями, що стосуються виробництва та маркування органічної продукції;

* особливостями ввезення та вивезення органічної продукції;

* введенням дворівневої системи контролю за органічним виробництвом шляхом надання права Держпродспоживслужбі контролювати діяльність не лише операторів ринку, але і органи сертифікації;

* норми про відповідальність операторів та органів сертифікації.

2401
2401

Згідно проекту, виробників зобов’яжуть щорічно проходити сертифікацію (з обов’язковим виїзним інспектуванням). Такі підприємства будуть додані до реєстру операторів ринку органічної продукції. Повноваження із сертифікації органічного виробництва отримають акредитовані органи сертифікації.

Вибір читачів за тиждень

Відео