Віра Олександрович

Санаторії і гуртожитки на Тернопільщині готують до прийому людей із областей, де тривають бойові дії

На Тернопільщині готуються приймати людей, які виїжджатимуть насамперед зі східних областей України.

Допомагати із цим просять і пересічних громадян, які мають відповідні житлові умови та матеріальні можливості.

Розпорядження «Про застосування оперативних заходів в умовах воєнного стану» голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко підписав сьогодні, 24 лютого.

- Я доручив нашим комунальним закладам, управлінням працювати у режимі 24/7, - каже він. – Це стосується і медичних закладів, і навчальних. Там мають також знайти можливості для розміщення українців, які приїдуть зі сходу. Це передусім – жінки із дітьми та літні люди. Наша область відкрита, готова допомогти, тому всі санаторії, які є у власності обласної ради, інші заклади, у тому числі - гуртожитки, які є в закладах освіти, все це потрібно підготувати для того, щоб ми могли поселити наших громадян.

Приєднатися до цього він запропонував і звичайним громадянам. Попросив, аби вони не відмовляли родичам, друзям у допомозі. Втім, одночасно наголосив на збереженні спокою.

- Найгірше, що нині може бути, - це паніка, - вважає він. – Зберігаємо спокій і довіряємо своїй армії. Вона – як ніколи сильна! Крім того, ми маємо дуже потужну підтримку партнерів за кордоном…

У розпорядженні Михайла Головка, зокрема, йдеться (цитуємо): «…У зв’язку із введенням на всій території України воєнного стану, а також враховуючи ескалацію військових дій на державних кордонах України на ділянках із російською і білоруською територіями:
- медичним закладам спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області підготувати ліжко-місця для госпіталізації внутрішньо переміщених осіб, а також забезпечити складський запас медичних препаратів для надання екстреної медичної допомоги населенню;  
- керівникам об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області забезпечити безперебійну роботу відповідних підприємств, установ, організацій, належну охорону і безпеку займаних приміщень, наявність засобів індивідуального захисту, запас продуктів харчування та речей першої необхідності;
- запропонувати керівникам навчальних, санаторних, інтернатних закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопілля, а також інших форм власності забезпечити відведення місць у гуртожитках, спальних та інших приміщеннях для проживання внутрішньо переміщених осіб та організацію їхнього харчування і житлово-побутові умови…».

- Контроль за виконанням цього розпорядження я залишаю за собою, - наголошує очільник. - Ми вистоїмо, якщо будемо єдині! Для Путіна ця мандрівка не буде легкою! Я в цьому переконаний… 

Окрім того, місцевим радам територіальних громад Тернопільщини рекомендували забезпечити оперативне вирішення на відповідних територіях питань, що виникають в умовах введеного воєнного стану. Також відділу прес-служби та діджиталізації управління комунікацій і функціонального забезпечення діяльності Тернопільської облради виконавчого апарату ради наказали забезпечувати оперативне висвітлення достовірної інформації щодо заходів, які необхідно вживати населенню під час воєнного стану.

До слова, на Тернопільщині запевнили, що стати на захист країни зможуть усі охочі. Банки працюють у звичайному режимі.

Фото з сайту обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео