Віра Олександрович

На Тернопільщині запевнили, що стати на захист країни зможуть усі охочі (відео)

Рух громадського транспорту у межах Тернопільщини відновлять, проте сигнали про повітряну небезпеку транслюватимуть і надалі. Силовики працюють у посиленому режимі – їх підняли за бойовою тривогою.

Саме такими є останні новини, які представники місцевої влади оприлюднили під час брифінгу, що відбувся об 11.00 в приміщенні обласної ради, на вул. Грушевського, 8. Окрім того, вони наголосили на ймовірності оголошення повної мобілізації.

Голова обласної держадміністрації Володимир Труш

Нагадаємо, сьогодні, 24 лютого, Росія завдала ракетно-бомбових ударів по кількох українських містах. Відтак, Верховна Рада запровадила військовий стан. За рішенням штабу ради оборони Тернопільщини у нашій області: призупинили роботу дитячі садочки, школи і заклади профтехосвіти. Малеча повинна залишатися вдома із батьками. Дорослих також попросили подбати про старших родичів. Окрім того, у Тернополі оголосили повітряну тривогу. Відповідно, тимчасово призупинили рух громадського транспорту. Також не їздив міжобласний громадський транспорт.

- Так, за нашою інформацією, у кількох східних областях України тривають бої. Вже є збиті літаки агресора, знищена частина техніки і живої сили противника, - каже голова обласної держадміністрації Володимир Труш. – Втім, інформації про бойові дії у межах нашого краю наразі немає. Хоча ми отримали попередження про можливі повітряні атаки і роботу диверсійно-розвідувальних груп.

Відповідно, рух громадського транспорту у межах Тернопільщини вирішили відновити, проте сигнали про повітряну небезпеку у Тернополі транслюватимуть і надалі. Крім того, краян попросили не виходити із помешкань, якщо є така можливість, дбати про дітей і стареньких. Якщо у вас є власна зброя, то краще її на вулицю не виносити, підкреслив пан Труш. Натомість можна зголоситися до військкомату, бо незабаром в Україні оголосять мобілізацію. Тож стати на захист країни зможуть усі охочі.

Міський голова Тернополя Сергій Надал

- Вся критична інфраструктура у місті працює, - додає міський голова Тернополя Сергій Надал. – Можу повідомити також, що вірогідне припинення роботи частини заправок, бо вони забезпечуватимуть нашу оборону. Місто готове до надзвичайних подій.

Стежити за офіційною інформацією, бо можливі «вкиди» та «інформаційні атаки». Не варто в жодному разі піддаватися паніці, наголосив голова облради Михайло Головко. 

- Ми готові прийняти переселенців зі східних областей, - каже він. – Працюємо в режимі 27/7. Наразі в області створили Руду оборони Тернопільщини. Всі рішення приймають там, але органи місцевого самоврядування можуть надавати допомогу.

Голова облради Тернопілля Михайло Головко

Поліцейські Тернопілля працюють у посиленому режимі ще від учора. На в’їздах у місто вже розгортають блок-пости. Там поки що працюватимуть лише працівники поліції і військовослужбовці Нацгвардії та Збройних сил.

- У нас працює Ситуаційний центр, ми все тримаємо під контролем, - каже головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол. – На вулицях працюють наряди. Їх багато. Вони отримали зброю. Окремо хотів зазначити про ймовірність появи небезпечних предметів у громадських місцях. Повідомляйте про це відразу.

 

Усіх, хто є резервістом 1-ї та 2 черги, попросили терміново з’явитися у військовий комісаріат, щоб пройти реєстрацію для призиву у Збройні сили України. Окрім того, там чекають колишніх військових і тих, кого згодом зможуть залучати до охорони важливих об'єктів. Всю свіжу інформацію транслюватимуть на офіційних джерелах інформації. Подібні брифінги скликатимуть час від часу, залежно від потреби.

Фото і відео зі стріму на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація

Вибір читачів за тиждень

Відео