Тамара Коблик

Санкар з Тернопільщини встановив національний рекорд чемпіонатів світу фінішом у топ-20

На Чемпіонаті Світу 2023 в німецькому Обергофі, Кременчанин Андрій Мандзій став 14-м, тим самим встановивши новий національний рекорд України на Чемпіонаті Світу у чоловічих одномісних санях

Санкар з Кременеччини встановив національний рекорд Чемпіонатів Світу фінішувавши у топ-20. Про це повідомили на сторінці місцевого осередку Національного олімпійського комітету України в Тернопільській області у фейсбуці.

Змагання у чоловічих одномісних санях відбувалися у заключний день Чемпіонату Світу. І проходили у форматі двох заїздів: за підсумками першого санкарі відбиралися до топ-20.

Участь на Чемпіонаті Світу у чоловічих одномісних санях взяли три українці. Крім Мандзія та Дукача, за потрапляння до топ-20 боровся 18-річний Даниїл Марциновський, який на дебютному ЧС посів 25-е місце.

На Чемпіонаті Світу 2023 в німецькому Обергофі, Кременчанин Андрій Мандзій став 14-м, тим самим встановивши новий національний рекорд України на Чемпіонаті Світу у чоловічих одномісних санях.

Андрій Мандзій є вихованцем Кременецької ОДЮСШ «Колос» з санного спорту, а сьогодні удосконалює свою спортивну майстерність в Тернопільській обласній школі вищої спортивної майстерності (особистий тренер Василь Казмірук), у збірній команді України тренується під керівництвом тренерів Тараса Гарцули та Володимира Вахрушева.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео