Ростислав Фук

Санкарі з Тернопільщини вибороли 21 медаль на змаганнях у Латвії

Старти планували провести ще минулої зими, однак через відсутність достатньої кількості снігу на трасі в Кременці вирішили провести їх у Латвії

У латвійському  місті Сігулда відбувся ряд змагань із санного спорту: чемпіонат України, Кубок України та чемпіонат України серед дорослих, молоді віком до 23-х років, юніорів та юніорок. Про це повідомили на сторінці Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської обласної військової адміністрації.

 Тернопільську область представляли дев’ятеро спортсменів: троє вихованців обласної школи вищої спортивної майстерності  – Андрій Мандзій, Юліанна Туницька, Ігор Гой, а також учні Тернопільської обласної юнацької спортивної школи із зимових видів спорту Наталя Хитренко , Вікторія Коваль, Максим Панчук, Вадим Швед, Антон Шевчук та Дарина  Федорчук. Усі вони – кременчани.

До слова, офіційні всеукраїнські старти планували провести ще минулої зими, однак через відсутність достатньої кількості снігу на єдиній в Україні трасі в Кременці федерація прийняла рішення про проведення їх у Латвії.

Кубкові перегони завершилися подвійною перемогою Андрія Мандзія та Юліанни Туницької в одномісних санях. У змаганнях чоловічих двійок срібними призерами стали Ігор Гой разом із львів’янином Ростиславом Левковичем, а бронзовими — ще один кременецький санкар Максим Панчук разом із львів’янином Андрієм Муцем. У виступах жіночих двійок «срібло» вибороли Наталя Хитренко і Вікторія Коваль.

У чемпіонаті України серед спортсменів усіх трьох вікових груп серед жінок в одномісних санях перемогу здобула Юліанна Туницька, яка виграла «золото» не лише серед дорослих, а й серед молодих атлеток віком до 23 років та юніорок. Андрій Мандзій здобув «срібло». У двомісних екіпажах разом зі своїми львівськими партнерами Ігор Гой завоював срібну медаль, Максим Панчук — бронзову. Також на другій сходинці п’єдесталу були Наталя Хитренко і Вікторія Коваль.

Молодіжний чемпіонат України, крім «золота» Юліанни Туницької, приніс збірній Тернопільської області також перемогу в двомісних санях Наталі Хитренко і Вікторії Коваль. В одномісних санях друге місце ще завоював Вадим Швед, третє — Антон Шевчук, у двомісних — «срібло» у Максима Панчука та його колеги зі Львова Андрія Муца.

Під час юніорських стартів результати були такими: в одномісних санях Шевчук Антон – друге місце, Вадим Швед – третє, Юліана Туницька - перше; у змаганнях двійок Панчук /Муц вибороли срібні нагороди, у жіночих двійках Хитренко/Коваль також були другими.

Такм чином, представники Тернопілля здобули загальному 7 золотих, 9 срібних та 5 бронзових медалей. Також за результатами змагань Максим Панчук виконав норматив майстра спорту України.

Фото Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської обласної військової адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео