Ростислав Фук

Санну трасу, на якій загинула школярка з Тернопільщини, не використовуватимуть

Таке рішення прийняли після позапланової перевірки шести дитячо-юнацьких спортивних шкіл

Санну трасу в Кременці не використовуватимуть. Про це розповів голова комісії Тернопільської облради з питань фізичної культури і спорту Володимир Мисик, пише Суспільне.

Таке рішення прийняли після позапланової перевірки шести дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які перебувають на балансі обласної ради.

За його словами Володимира Мисика, ці заклади вирішили перевірити після загибелі школярки на санній трасі в Кременці наприкінці травня цього року.

На сьогодні Кременецька санна траса є закритою. Договір про оренду цієї траси нашою школою, за інформацією представництва нашої спортивної школи, розірваний. Тобто, навіть в орендних відносинах уже не перебувають і використовувати її в подальшому не планують, – каже голова комісії.

Нагадаємо, 24 травня на Кременецькій санній трасі смертельно травмувалася 9-класниця Діана Новосад. Коли дівчина спускалася, з дерев’яної траси відламалася дошка.

Довідково

Санна траса в Кременці – єдина в Україні. Там тренувалися санкарі-початківці. Про те, що вона потребує ремонту, працівники комплексу говорили ще в 2021 році. Тоді в коментарі Суспільному директор фізкультурного товариства «Колос» Анатолій Малищик сказав, що її не ремонтували близько 20 років. Впродовж цього часу працівники комплексу власними силами латали проблемні ділянки. Також він сказав, через те, що санна траса не є комунальною власністю, гроші з держбюджету на неї не виділяли.

Читайте також: Після загибелі школярки на санній трасі перевірять усі спортшколи Тернопільщини

Фото Суспільного

Вибір читачів за тиждень

Відео